avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... drepturi de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

drepturi de mostenitor

buna seara! va rog sa ma lamuriti cu privire la dreptul de mostenitor si mai exact..daca parintii sunt divortati de 25 de ani,tatal in prezent este recasatorit si are inca 3 copii,in calitate de primul lui copil am dreptul la mostenire? care sunt procedurile si doresc sa mai stiu daca pot face ceva din punctul asta de vedere cat este in viata sau dupa moartea lui? va multumesc! as dori un raspuns mai amanuntit de catre o persoana cu o experienta in domeniu in privat!:)
Ultima modificare: Miercuri, 16 Noiembrie 2016
jassmy28, utilizator
Cel mai recent răspuns: jassmy28 , utilizator 12:20, 17 Noiembrie 2016
La tatăl dvs. aveți dreptul la mostenire după decesul sau.
Alta solutie nu exista?
mostenirile se deschid prin moarte! ca sa lmosteiti pe tatal dvs el trebuie sa fie decedat. la decesul tatalui aveti acelasi drepturi ca ceilalti copii ai lui. In concurs cu toti copii lui vie la mostenire si sotia supravietuitoare. In termen de un an de zile de la decesul tatalui dvs trebuie sa dati o declaratie la notar de acceptare a succesiunii ca sa nu fiti inlaturata de la succesiune. daca nu va intelegeti cu ceilalti mostenitori veti dezbate succesiunea in instanta, daca va intelegeti veti merge la notar.
Am inteles..situatia este destul de delicata ..nu stiu nimic despre rudele din partea lui..nu i-am vazut niciodata..de vorbit nici atat...ma intreb daca voi fi anuntata de cineva sau cumva cand va muri..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezerva mostenirii - cat se poate intinde testatorul Qubik Qubik Concret: sunt 2 copii, majori. Mama a decedat acum 20 de ani. Copiii , majori la decesul mamei au renunțat la mostenire. Tatal a devenit astfel unic ... (vezi toată discuția)
Succesiune intre mama vitrega si copii vali_085 vali_085 Buna ziua! Doresc sa iau in ingrijire o batrana (nasa de botez) care are o garsoniera in Bucuresti. Aceasta doreste sa imi vanda fara contract de ... (vezi toată discuția)
Au decedat părinții, care au avut în posesie un apartament. ... astridamel astridamel Au decedat părinții, care au avut în posesie un apartament. Ei au doi copii, doi frați. Iar unul dintre ei cere să se facă succesiunea.. Cei doi frați , ... (vezi toată discuția)