avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... taiere de pomi de proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

taiere de pomi de proprietate privata

Detin un teren cu locuinta de vacanta la sat in zona montana si matusa mea a intrat pe teren ea neavand drept de mostenire acolo si mi-a taiat 4 salcami si 2 pruni,este invarsta de 84 de ani.nu stie carte mi-a mai adunat de pe teren aproximativ 2000 kg fructe pentru fructe,in ambele cazuri am facut reclamatie la politie.Ce masuri se iau in cazurile acestea,eu locuiesc la oras,casa si terenurile le-am mostenit de drept in urma decesului tatalui meu.
Cel mai recent răspuns: eneramonaloli , utilizator 22:49, 17 Noiembrie 2016
S-a dezbatut succesiunea? Aveti Certificat de mostenitor? Aveti imprejmuire la teren?
matusa mea este cu terenul mostenit de la parinti in partitie separata,nu avem in comun decat 1 hectar de padure
Daca s-a dezbatut succesiunea, se numeste ca sunteti deja proprietar pe cota mostenita. Daca nu s-a dezbatut succesiunea, se numeste ca sunteti succesibil. Probabil ca si matusa dvs se considera succesibil, poate are un legat si apare cu el. Trebuie clarificata chestiunea.

S-a dezbatut succesiunea sau nu? Aveti Certificat de mostenitor sau nu?
Ea nu figureaza in registrul agricol ca avand drept de mostenire cu tatal meu in comun doar la padure
am titlul de proprietate pe padure scos duplicat de la oficiul judetean de cadastru,mai am un titlu care sa mi sa eliberat dar figureaza in registrele primariei ca fiind vandut pe baza de proces verbal sau chitanta pe suprafata de un ha teren agricol si pe restul de terenuri urmeaza sa se elibereze titlu de proprietate.respectiv unul pe numele tatalui meu de 0,54 ha si altul pe 0.92 ha terenuri in comun pentru tatal meu si trei surori,matusa in cauza nefigurand in registrul agricol ca avand drept comun de mostenire cu fratii eiVa multumesc oricum ca ma ajutati sa inteleg ce e cu terenurile

Alte discuții în legătură

Anulare contract vanzare-cumparare. buna! tatal meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea ... MMon MMon Buna! Tataul meu a decedat acum 20 de ani, fara sa se faca dezbaterea succesorala pt niste terenuri apartinand bunicilor. Fratele acestuia (decedat intre timp ... (vezi toată discuția)
Va rog, cum este bine sa procedez: 1. sa merg mai departea si ... micky290597 micky290597 Va rog, cum este bine sa procedez: 1. Sa merg mai departea si sa dezbat succesiunea pentru Salistea casei pe baza schitei cadastrale intocminte inainte de ... (vezi toată discuția)
Donație teren cu succesiunea nedezbătută, către primărie mdogaru27@yahoo.com mdogaru27@yahoo.com Buna ziua. Sotul a decedat in noiembrie 2015 si in urma lui au ramas aproape 2 ha teren situat intr-o alta comuna decat cea in care isi avea domiciliul. Se ... (vezi toată discuția)