Am avut o soc com care s-a dizolvat si radiat din 2014.In anul 2010 am avut o relatie com cu o societate in care eu eram debitorul .si datorita situatiei economice nu am putut face plata la o factura..Intrebarea este ..mai pot fi trasa la raspundere acum in 2016 sau a fost prescrisa datoria?Am inteles ca soc creditoare are un control demarat de diicot. Mentionez ca soc creditoare nu m-a somat niciodata ptr aceasta plata. dar daca o va face eu trebuie sa vin cu o cerere de prescriptie sau sa prescris din oficiu trecand de atunci 6 ani? Multumesc!
Daca societatea dvs. era cea care datora suma de bani catre societatea care acum este controlata, iar societatea dvs. s-a radiat din 2014 nu mai exista posibilitatea ca dvs. sa fiti trasa la raspundere pentru debitele neachitate ale societatii dvs.
Ca regula generala, raspunderea adminitratorului sau asociatului poate fi atrasa doar in procedura de insolventa inainte de dizolvare si radiere, la solicitarea creditorului.
Trecand peste toate aspectele de mai sus, oricum o creanta din 2010 este prescrisa de prin 2013 si societatea controlata nu ar mai putea sa ceara acea creanta nici daca societatea dvs. mai era inca viabila.
Daca in prezent societatea creditoare este controlata de diicot si daca se poate constata ca exista o infractiune savarsita in legatura cu acea creanta din 2010, raspunderea dvs. penala ca si administrator/asociat al societatii radiate este altceva decat raspunderea civila. Insa asta este o discutie mai complicata in functie de infractiunile cercetate de diicot.