avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 426 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pierdut carte de munca - cum o pot reconstitui daca nu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pierdut carte de munca - cum o pot reconstitui daca nu mai locuiesc in tara?

Buna ziua,

Am constatat de curand ca nu imi mai gasesc cartea de munca (cel mai probabil ma pierdut-o in timpul/urma mutarii din Romania in strainatate). Am lucrat in Romania incepand cu anul 2005 pana in ianuarie 2016. Am citit cateva din solutiile date deja pe forum dar as mai avea cateva nelamuriri:

- cum procedez/cum pot sa fac rost de o adeverinta de munca daca una sau mai multe din firmele la care am lucrat s-au desfiintat intre timp?
- aceste adeverinte se pot cere si ridica de la firmele la care am lucrat doar personal, sau pot sa cer asta si prin email si posta?
- cererea de anulare a cartii de munca la M.O. se poate face si prin posta/email sau prin reprezentant cu procura SAU tot doar personal?

Intreb deoarece serviciul din strainatate nu prea imi permite concediu des sau mai multe zile la rand (cat estimez car ar lua toate deplasarile pe la institutii si firme).

Multumesc mult aniticipat pt un raspuns!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:28, 1 Octombrie 2021
Buna ziua cum sa fac sotul meu a pierdut cartea de munca a fost la toate inteprinderile si a scos adeverinte pentru a duce la casa pensiei dae de la casa pensie nea zis sa o declaram la monitorul oficial nu stim cum sa facem
Mergeti la Monitorul Oficial sa declarati pierdut carnetul de munca.

Detalii :
[ link extern ]

[ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu mai am carte de munca Laura chifane Laura chifane Am 65de ani si sint din bacau dar acum stau in bucuresti am pierdut cartea de munca vreau sa ma pensionez si nu am cartea de munca am lucrat mai mult in ... (vezi toată discuția)
Recuperare vechime catalina10 catalina10 cum pot să recuperez anii de munca daca am pierdut cartea de munca am lucrat la Pionierul fabrica de încălțăminte? (vezi toată discuția)
Intrebare despre cartea de munca Vasile_Proca Vasile_Proca Ma numesc Proca Vasile,am lucrat in domeniul distributiei de bauturi,cum pot sa obtin anii de munca daca cartea est pierduta? (vezi toată discuția)