avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 947 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante RADET
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante RADET

Sunt locara unui bloc in care au existat si ap.cu centrala si ap.racordati la RADET.Problema este ca nu am fost niciodata restanta la intretinere(deci am platit consumurile de caldura) Pentru proasta gestionare a banilor sau furaciune(inca nu se stie care e situatia) administratora nu a achitat facturile si ne-am trezit in 2014 in oct. ca ni s-a sistat furnizarea de caldura si apa calda si asa am aflat ca exista o datorie de 3 miliarde vechi.A trebuit sa facem eforturi materiale ca sa ne montam centrale toti cei are mai eram racordati, am stat cateva luni fara apa calda si caldura.Acum de 3 zile a aparut o instiintare de la un executor ca se executa asociatia pentru datoria RADET.Intrebarea mea este cum poate sa ma execute pe mine care mi-am platit de fiecare data cotele? sau ce poate sa execute la asociatie cand aceasta nu are cont bancar
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 18:17, 17 Noiembrie 2016
Executarea silita se poate face doar in urma unei hotarari judecatoresti.

Trebuie sa va informati la sediul as. prop. daca asociatia dvs. a fost actionata in instanta, daca cineva din conducere a stiut de acest proces, daca, daca...

Suma aratata de catre dvs. este destul de mare, probabil ca include si penalizari asa ca, macar acum, conducerea asociatiei sa se implice serios, sa defalce aceste sume doar acelor proprietari care au fost restantieri... Situatie nu este asa de simpla, dat fiind ca poate intre timp unii dintre proprietari s-au mutat, altii au decedat...

Chiar daca asociatia nu are cont bancar, un ex. judecatoresc va poate executa silit.
cum sa ma execute pe mine care nu am nicio relatie contractuala cu ei? sub ce forma poate sa ma execute, daca nu se stie cat a cnsumat fiecare, deoarece arhiva contabila este la vechea administratora care nu vrea sa o dea la noua administratie
narcisailiescu a scris:
Acum de 3 zile a aparut o instiintare de la un executor ca se executa asociatia pentru datoria RADET.

Am reluat ceea ce ati spus si-am subliniat raspunsul: nu va executa nimeni pe dumneavoastra ca proprietar, ci executa asociatia din care faceti parte si dumneavoastra.
Cum executa asociatia?
I se iau toti banii, orice suma pe care asociatia o incaseaza de la fiecare dintre dumneavoastra. Si se poate chiar mai mult: sa primiti dispozitie sa va achitati sumele ce se vor afisa lunar pe lista de plata dar nu la asociatie ci in contul executorului. S-a mai procedat asa si se mai procedeaza asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorii radet asociatie proprietari racu_camelia racu_camelia Buna seara, asociatia de proprietari din blocul in care locuiesc are datorii mari la Radet si a fost executata silit. Pentru neplata acestei datorii exista ... (vezi toată discuția)
Vecin care nu plateste intretinerea - caldura si apa calda oprite cetateanul cetateanul Buna ziua stimati avocati! Avem o mare problema in bloc: mai multi vecini, culminand cu o familie in special, nu isi platesc intretinerea, si din cauza ... (vezi toată discuția)
Centrala apartament SimonaBardea SimonaBardea Buna ziua! Asociatia noastra are datorii la firma de energie termica si asta datorita fostei administratore. S-a facut expertiza judiciara s-a stabilit ... (vezi toată discuția)