avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Bonurile de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Bonurile de masa

Bună seara! Mama mea lucrează într o fabrică de croitorie de 15 ani, nu a avut concedii medicale sau absențe nemotivate. Luna trecuta a avut 10 zile de concediu medical.Luna aceasta trebuia să primească 11 bonuri de masa aferente zilelor din luna trecuta și nu au vrut să i le mai dea pe motiv ca ''în regulamentul de ordine interioara specifică că dacă ai mai mult de 3 zile lucrătoare concediu de odihna, li se taie toate bonurile pe acea lună.''Ok să înțeleg că regulamentul de ordine interioara bate legea munci. ... Este discutabila treaba. Acum dilema este : Pe fluturașul de salariu scrie ca a primit bonuri în valoare de 106 lei și au tras impozit 17 lei. Cum se poate să impoziteze un venit de care nu a beneficiat? ???? Îmi dau seama că este un abuz foarte grav, furt și fals în acte. Fizic au existat bonurile de masa reiese din fluturaș , și este o situație generală în aceea firma. Vă rog să mi spuneți dacă este legal să aibă angajatorul acest drept de a tăia bonurile de masa în situația dată, vreau să i reclam dar nu știu unde și de unde sa încep cu reclamațiile. Indrumati-ma Dvs. pt că nu mai trebuie să toleram asemenea umilință, bătaie de joc, (nu vreau să i reclam pt 100 Lei, ci pentru ca sunt atâția oameni în acea firmă și altele care pățesc așa ceva și de frica să nu i concedieze TAC. MULȚUMESC
Cel mai recent răspuns: Bogdyy , utilizator 20:08, 18 Noiembrie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Ok, și dacă nu beneficiezi de acel "bonus" cum Îți explici că este precizat în fluturașul de salariu și impozitat?
~ Conținut șters la cerere ~
Pai și dacă nu le primești este normal să apară pe fluturaș ? Deci dacă firma decide să nu mai dea bonuri de masa angajaților, ei pot fi impozitați în continuare pe o sumă de bani aferentă bonurilor care trebuia să le primească angajații pe luna respectiva? Cam asta înțeleg din ce spui tu.
Puteti depune sesizare la ITM si/sau ANAF.

Alte discuții în legătură

Bonusuri vs salariu EpsioloN EpsioloN Buna seara. Lucrez intr-un call center , cand m-am angajat mi sa spus ca o sa am salariu fix +bonusuri in functie de target. 2 luni de zile nu am primit nici ... (vezi toată discuția)
Discriminare la acordarea bonusului adina2010feb adina2010feb buna ziua. lucrez la o firma din anul 2008 pana in prezent. am un salariu fix+bonuri de masa, iar la 3 luni primeam un bonus fix de 1000lei; de cand am ramas ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa elenaely10 elenaely10 Buna dimineata. Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. In luna ianuarie 2017 am inceput sa primesc bonusul din vanzari in tichete cadou si alte tichete tiparite ... (vezi toată discuția)