avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 976 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proprietar decedat, cine are drept la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proprietar decedat, cine are drept la mostenire?

Daca proprietarul unui apartament este decedat cine are drept l a mostenire? Mentionez ca a locuit initial cu sotia lui doar 5ani, au avut doi copii, dupaa care s-au despartit. ea s-a recasatorit si locueste in gasoniera actualului sot avand cu acesta din urma o fata, iar proprietarul a decedat la 2ani dupa despartire. Intrebarea mea este cine are drept la mostenire, la acest apartament care in acte figureaza pe propritarul decedat, iar ca nume de referinta la scara blocului este numele sotiei lui timp de 25 de ani de cand a decedat proprietarul pana in prezent desi ea nu locuieste in acel apartament? cei doi copii ai lui este evident sa aiba drept de mostenire,dar ea? sotia proprietarului? are drept de mostenire daca nu a locuit cu sotul ei decat putin timp?
Cel mai recent răspuns: florensya , utilizator 13:19, 21 Noiembrie 2016
Doar copiii, dacă la momentul decesului nu mai erau căsătorit.
Dar, depinde dacă era unic proprietar sau apartamentul era proprietate comună.
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2016
AvTudor_com, utilizator
Nu are importanta cat timp au locuit impreuna, puteau locui si cateva ore, importanta are modalitatea de dobandire a proprietatii.

Imobilul a fost dobandit in timpul casatoriei sau era bun propriu?
imobilul a fost dobandit in urma casatoriei dar pe numele sotului, fara contributii din partea sotiei, si nu au apucat sa divorteze, caci proprietarul a devenit alcoolic si a murit in mai putin de doi ani, dar dak ea are drept la mostenire atunci poate cumva sa aiba si fiica ei care e cu actualul sot?
Ultima modificare: Joi, 17 Noiembrie 2016
florensya, utilizator
Da, va avea drept de mostenire impreuna cu copiii mamei din prima casatorie dar numai din cota de 1/2 a mamei.
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietar decedat, cine are drept la mostenire? florensya florensya Daca proprietarul unui apartament este decedat cine are drept l a mostenire? Mentionez ca a locuit cu sotia lui doar 5ani, au avut doi copii, dupaa care ea ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. ... iosepiulia iosepiulia Buna ziua. Urmează să achizitionez un apartament si am o nelămurire. Apartamentul a fost cumpărat de proprietară inainte de casatorie. Apoi s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune mama vitrega si frate dupa tata mairyloy mairyloy buna seara va rog ajutati-ma sa inteleg. Tatal meu a fost casatorit avandu-ma numai pe mine varsta mea este de 38 de ani, s-a despartit de mama mea si m-a ... (vezi toată discuția)