Daca proprietarul unui apartament este decedat cine are drept l a mostenire? Mentionez ca a locuit cu sotia lui doar 5ani, au avut doi copii, dupaa care ea s-a recasatorit si locueste in gasoniera actualului sot avand cu acesta din urma o fata. Intrebarea mea este cine are drept la mostenire, la acest apartament care in acte figureaza pe prpritarul decedat, iar ca nume de referinta la scara blocului este numele sotiei lui,
Mentionez ca a locuit initial cu sotia lui doar 5ani, au avut doi copii, dupaa care s-au despartit. ea s-a recasatorit si locueste in gasoniera actualului sot avand cu acesta din urma o fata, iar proprietarul a decedat la 2ani dupa despartire. Intrebarea mea este cine are drept la mostenire, la acest apartament care in acte figureaza pe propritarul decedat, iar ca nume de referinta la scara blocului este numele sotiei lui timp de 25 de ani de cand a decedat proprietarul pana in prezent desi ea nu locuieste in acel apartament? cei doi copii ai lui este evident sa aiba drept de mostenire,dar ea? sotia proprietarului? are drept de mostenire daca nu a locuit cu sotul ei decat putin timp?
Nu conteaza daca a locuit, daca locuieste sau ce nume e la avizier, ci daca mai erau casatoriti la data decesului lui, il mosteneste, daca nu, numai cei 2 copii ai lui il mosteneste.
La data decesului proprietarului nu erau divortati, de fapt ea s-a reintors la mama ei cu fata de 5 ani pe acea vreme,baiatul l-au dat la o cresa, intre timp copii au crescut si trebuiau sa urmeze o unitate de invatamant, ea(sotia proprietarului) hotarat sa stea la mama ei cu amandoi copi. Proprietarul a devenit alcoolic si in mai putinn de doi ani a murit de ciroza la ficat. Curios ca totusi are si sotia lui dreptul la mostenire, curiozitatea mea este daca legea ii da dreptul la mostenire atunci poate cumva avea parte si fiica ei care e cu actualul sot?