avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 590 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... prescriere factura EON
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

prescriere factura EON

Buna ziua,
am fost data in judecata de catre eon pentru neplata unei facturi pentru asistenta tehnica emise in data de 23.05.2013 pe care nu am vazut-o niciodata. Pe site-ul curtii de apel vad ca cererea de chemare in judecata a fost facuta de catre eon la data de 20.05.2016. conform art. 405 din codul de procedura civila un astfel de debit se prescrie in 3 ani. in situatia mea as mai putea beneficia de acest drept?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 14:11, 19 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Actunea este facuta in interiorul termenului legal, nefiind implinit termenul de prescriptie care este de 3 ani de la scadenta facturii si nu de la data emiterii ei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Chiar daca s-ar considera data emiterii-23.05.2013- termenul de prescriptie s-a implinit pe 23.05.2016-,astfel ca cererea de chemare in judecata depusa pe data de 20.05.2016 este in termenul de 3 ani de prescriptie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriptia datoriei emil6702 emil6702 Prescriptia dreptului de actiune pt recuperarea unui debit decurge de la data eliberarii ultimei facturi sau de la data cand aceasta este scadenta? Va ... (vezi toată discuția)
Intampinare somatie de plata valery valery O persoana a fost data in judecata prin intermediul somatiei de plata ptr neplata unor facturi de apa pe perioada martie 2006-octombrie 2006. Consider ca sunt ... (vezi toată discuția)
Executare stiuculita stiuculita Buna seara. Am si eu o nedumerire. Am pierdut un proces in anul 2010 luna ianuarie si prin sentinta trebuie sa platesc anumite sume si penalitati pentru ... (vezi toată discuția)