avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Dosar ajutor incalzire in sistem centralizat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Dosar ajutor incalzire in sistem centralizat

Buna ziua, ma numesc L. Diana, din Iasi, sunt parinte singur si am venituri de 175 lei/luna reprezentand pensia alimentara a copilului si 84 lei alocatia de stat, drept pentru care in data de 08.11.2016, am depus dosarul nr 796-G/08.11.2016 pentru subventie la incalzire in sistem centralizat cu urmatoarele documente:
1. certificat nastere minor.
2. carte de identitate,
3. declaratia tipizata,
4. declaratie financiar,
5. hotarare judecatoreasca privind incredintarea minorului,
6. extras de cont,
7. contract de comodat pentru adresa la care am solicitat ajutorul de incalzire.
Astazi, vineri, 19 nov 2016, am fost sunata de o angajata a DAC-ului care mi-a spus ca nu-mi poate aproba dosarul pentru incalzire deoarece adresa de pe buletin nu coincide cu adresa pentru care am cerut subventia. In acest caz, de ce imi trebuia un contract de comodat la adresa respectiva? Mai mult decat atat, in momentul in care i-am cerut sa se recomande, mi-a inchis telefonul. Mentionez ca dna respectiva a facut referire la legea in speta, ori eu am studiat O.G. 27/2013 de modificare si completare a OUG nr.70/2011 privind masurile de protectie sociala in perioada sezonului rece, respectiv prevederile H.G. nr.778/2013, inainte de a depune dosarul si nu se mentioneaza nicaieri ca adresa din buletin trebuie sa coincida cu adresa unde locuiesc si pt care cer subventia si pentru care am contract de comodat. Fiind de specialitate, va rog sa-mi spuneti daca am sau nu dreptul la subventie si ce pot face in continuare pentru a-mi putea fi aprobat dosarul.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: BDia , utilizator 17:28, 22 Noiembrie 2016
Declaratia pe proprie raspundere pentru obtinerea ajutorului pentru caldura se completeaza de proprietarul apartamentului unde locuiti.
Pe prima pagina proprietarul isi scrie datele lui.
Incepand cu pagina 2 se scriu datele membrilor familiei sau datele chiriasilor care prin veniturile pe care le au contribuie la suma totala pusa in discutie pentru acordarea unui anumit procent din valoarea caldurii.

Asadar, rugati proprietarul sa completeze o asemenea Declaratie, fara ca venitul lui sa fie scris aici deoarece el nu locuieste in apartament, iar in paginile urmatoare sa scrie datele dv. si ale copilului dv.
Dupa cunostintele mele nu se cere dovedirea vreunui contract de inchiriere sau comodat, asa incat datele dv. din CI sunt necesare si suficiente pentru a fi identificata ca o persoana reala.

Declaratia nu trebuie semnata de administrator sau presedinte deoarece aceasta este o declaratie pe proprie raspundere (a proprietarului) pentru care si semneaza de conformitate.

Deci:
- declaratia trebuie facuta pentru adresa unde locuiti, completata pe prima pagina cu datele proprietarului care detine acea locuinta la adresa unde se va livra ajutorul;
- ajutorul se acorda in functie de totalul veniturilor rezultate din completarea totala a declaratiei (proprietarul, daca nu locuieste, are venitul 0) proprietarului.

Dupa completarea in intregime a acestei declaratii, mergeti si depuneti-o la primarie.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
elga50, moderator
Am rezolvat cu viza de flotant pe care am obtinut-o conf. contractului de comodat, nefiind nevoie de prezenta proprietarului. Restul dosarului era in regula iar declaratia tipizata era completata corespunzator. Avand in vedere ca proprietarul nu locuieste la aceeasi adresa pt care am solicitat ajutorul iar eu am contract de comodat, prima pagina se completeaza cu datele mele. Declaratia trebuie stampilata si semnata de administrator pentru ca e vorba de centrala de scara. Mai mult decat atat, trebuie completat o anumita rubrica de catre el, rubrica in care se mentioneaza codul de client si firma care asigura alimentarea cu gaze. In acest sens trebuie si o copie dupa factura care vine pe asociatia de locatari pt centrala respectiva.
O seara frumoasa tuturor si mii de multumiri.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2016
BDia, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventie caldura ! chriss08 chriss08 Buna ziua/seara, doresc sa adresez si eu o intrebare celor competenti in domeniul acesta. Locuiesc intr-un apartament in constanta al unei rude si astazi am ... (vezi toată discuția)
Subventie pentru caldura delicatete delicatete As vrea sa ma lamuriti si pe mine intr-o privinta. Se depun actele pentru subventii la incalzire si se completeaza un formular pe proprie raspundere. Mentionez ... (vezi toată discuția)
Luarea in spatiu a unei rude ligia86 ligia86 Buna seara, Va rog sa ma ajutati intr-o problema. Am un unchi care a divortat de sotie si s-a mutat in casa bunicilor fara nici un act de proprietate. Acum ... (vezi toată discuția)