avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 482 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Lucrul in timpul sarbatorilor legale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Lucrul in timpul sarbatorilor legale

Buna ziua,

Daca angajatul care va lucra in data de 30 noiembrie, nu I s-a aprobat cererea pentru plata orelor 200% atunci daca lucreaza in acesta sarbatoare legala nu ar trebui sa primeasca 2 zile de recuperare?
Va multumiesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters406010 , utilizator 10:53, 4 Ianuarie 2017
Pentru munca in ziua de 30 noiembrie , salariatul :
- va beneficia de timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile. Adica, pana pe data de 30 decembrie , inclusiv, trebuie sa primeasca o zi libera.

sau

- in cazul in care nu i se acorda ziua libera, beneficiaza, pentru munca prestata in zilele de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Multumesc tare mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ore suplimentare si ore lucrate in sarbatori legale MargaretaElena MargaretaElena Buna ziua, lucrez intr-o firma unde angajatii lucreaza doua zile cu doua zile libere astfel: 11 ore in prima zi, 12 ore in a doua zi si apoi are doua zile ... (vezi toată discuția)
Bună seara. ce compensații trebuie să primească cei care ... Dani teo Dani teo Bună seara. Ce compensații trebuie să primească cei care lucrează în 30 noiembrie și 1 decembrie ? (vezi toată discuția)
Buna ziua. va rog sa îmi spuneti. dacă am un angajat care a ... PaulaArdelean34 PaulaArdelean34 Buna ziua. Va rog sa îmi spuneti. Dacă am un angajat care a lucrat in zi legala liberă, in data de 2.01. Îi da un spor de 100% Adică 2450/160=15,31x8 ... (vezi toată discuția)