avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1086 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa de mediu
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa de mediu

Buna seara,

Am cumparat de curand o masina inmatriculata in Romania si la momentul cumpararii mi s-a zis ca taxa de mediu e platita si nerecuperata. Vechiul proprietar nu mi-a dat nici un fiscal, dar a fost de acord sa facem o anexa la contract prin care el se angaja sa plateasca taxa in cazul in care a fost recuperata sau neplatita. Si surpriza, cand am mers la ANAF sa scot eu fiscalul ca sa pot inmatricula masina pe numele meu, mi s-a zis ca taxa a fost recuperata de catre primul proprietar (eu fiind acum al treilea proprietar in RO) si bineinteles ca a trebuit sa o platesc. Din nou...
Acum incerc sa imi recuperez banii de la cel de la care am cumparat masina, dar nu doreste sa imi dea banii.
Intrebarea mea este: Pot sa il determin in vreun fel sa imi dea banii avand anexa la contract semnata de catre el prin care isi lua angajamentul sa plateasca aceasta taxa? Si in ce fel ar trebui sa procedez?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Matei CHIRILOV , Avocat 21:30, 20 Noiembrie 2016
puteti. sfatul meu este sa incercati initial pe cale amiabila, amintindu-i de angajamentul pe care si l-a asumat si apoi puteti sa-i aratati chitanta doveditoare a platii. in cazul in care nu da curs solicitarilor dumneavoastra, aveti 3 ani sa-l chemari in judecata.
o alternativa ar fi sa solicitati recuperarea timbrului de mediu in instanta (inapoi, de la anaf) in considerarea jurisprudentei europene in materie (curtea europeana de justitie a declarat timbrul de mediu ca fiind neconform cu legislatia europeana).
Anexa la contract am facut-o scrisa de mana si semnata de mine si vechiul proprietar al masinii in prezenta a 2 martori. Daca ar fi sa il chem in instanta, acest act are vreo valoare? Sau este nul pentru instanta?
are in mod cert o valoare. in cel mai rau caz are valoarea unui "inceput de dovada scrisa" (art. 310 din codul de procedura civila).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inmatriculare auto pana la 15 martie Cornel73 Cornel73 Buna seara! Doresc sa cumpar o masina second hand care este inmatriculata in Romania anul trecut ( fara plata taxei de mediu, fiind scutita prin hotarare ... (vezi toată discuția)
Taxa mediu pentru masina inmatriculata in septembrie 2007 ionutiasi ionutiasi Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema. Vreau sa achizitionez o masina din alt judet care a fost prima data inmatriculata in RO in luna sept. ... (vezi toată discuția)
Taxa mediu traian_iulian traian_iulian Am achizionat recent o masina inmatriculata in Romania in valoare de 900 euro (Opel Astra din 1994, 1598 cm3). Masina a fost inmatriculata in Romania pentru ... (vezi toată discuția)