avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1129 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu de odihnă neefectuat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu de odihnă neefectuat

Bună seara! Va rog frumos sa îmi spuneți
dacă un salariat nu a beneficiat de concediu, ce se va întâmpla?
La sfârșitul adar nu a beneficiat și de făcut nici o cerere de amânare sau de reprogyele de concediu.
Salariatul va putea sa beneficieze de concediu si bani, dacă salariatul a avut programat concediul de odihna în luna iulie, iar o altă parte în septembrie, dar nu a făcut nici o cerere de amânare sau de reprogramare, directorul instituției noastre publice va putea sa îi dea zilele de concediu și banii ?

Salariatul era obligat să facă acest lucru ?
Dacă nu a făcut asemenea cereri, acesta va mai beneficia de zille
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 16:19, 20 Noiembrie 2016
In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.
Spuneți - mi vă rog dacă angajatorul poate să refuze acordarea concediului, dacă salariatul nu cere să efectueze concediul în perioada când a fost programat.
Salariatul va trebui să justifice neplecarea în concediu sau angajatorul trebuie să îi spună salariatului când trebuie să plece în concediu ?
Daca nu se efectueaza CO in perioada programata, atunci trebui reprogramat.

Salariatul este obligat să efectueze în natură concediul de odihnă în perioada în care a fost programat, cu excepţia situaţiilor expres prevăzute de lege sau atunci când, din motive obiective, concediul nu poate fi efectuat.
Cum poate fi obligat salariatul să efectueze concediul ?
Care ar putea fi motivele obiective pentru care nu ar putea salariatul să efectueze concediul ?
Vă rog mult să îmi dați câteva exemple.
Reprogramarea concediului cine o face ? Angajatorul sau salariatul poate cere să efectueze concediul când dorește sau când ar avea nevoie ?

Alte discuții în legătură

Concediul de odihnă gekadox gekadox Cei de la firma la care lucrez vor să trimită în concediu de odihnă un sector întreg de angajați. Marea majoritate, printre care și eu, nu dorim sa ... (vezi toată discuția)
Angajatorul refuza acordarea concediului ContSters87348 ContSters87348 Buna ziua! As avea nevoie de ajutorul dvs. urgent. Mai am 10 zile de concediu de odihna, adica de luni 20.12 pana la 31.12. si angajatorul refuza sa imi ... (vezi toată discuția)
Concediu odihna basic basic Conf. Codului muncii toti angajatii trebuie sa-si ia concediul de odihna. Intrebare: Un angajat nu vrea concediul de odihna, poate sa refuze? Cum poate ... (vezi toată discuția)