avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Venit ocazional in timpul concediului de crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Venit ocazional in timpul concediului de crestere copil

Buna ziua. Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema. Am sansa sa fiu operator pe calculator in ziua votarii si sa castig o suma de bani impozabili (nu ni se face contract de munca). In aceasta situatie pot pierde indemnizatia de crestere a copilului?? Este vorba de o zi in care poate si taticul sa aiba grija de bebelus. M-am incurcat in legi si ordonante si nu mai stiu care se aplica acum. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:15, 20 Noiembrie 2016
Art.16 din OUG 111/2010
....
(3) Prin excepţie de la prevederile alin. (2) lit. i), plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în cazul în care persoana îndreptăţită se află în una sau mai multe dintre următoarele situaţii:
....
c) realizează, în decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu, al căror nivel nu depăşeşte de trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei stabilit la art. 2 alin. (2).
.....

Astfel, pe durata CCC se pot realiza venituri supuse impozitului pe venit in cuantum de maxim 3189 lei ( trei ori cuantumul minim al indemnizaţiei) intr-un an calendaristic fara a se suspenda plata indemnizatiei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lucru in cic buburucea buburucea Buna, sunt in concediu ingrijire copil si angajatorul ar vrea sa lucrez cateva ore pe luna, undeva la 8-10 ore pe luna. Cum pot face acest lucru legal fara sa ... (vezi toată discuția)
Venituri suplimentare in perioada cic? loredana_crina83 loredana_crina83 Buna, sunt interesata daca pe perioada Concediului de Ingrijire Copil, in care incasez indemnizatie, am dreptul sa realizez venituri suplimentare. Daca da, ... (vezi toată discuția)
Cic si contract colaborare gab11 gab11 Buna ziua, As dori sa stiu daca este o forma de angajare/colaborare (cateva ore pe zi nu full time) care sa poata merge in paralel cu concediul de crestere ... (vezi toată discuția)