Buna ziua
.
Inainte de a face succesiunea la notar am fost personal la mai mute banci si am depus cereri pe care le-am primit de la notar inclusiv notarul a trimis prin posta in special la banca BCR unde aveam informatii ca defunctul a depus banii ,inclusiv un card unde ii intra pensia .Raspunsul de la BCR a fost strict pe contul in care ii intra pensia pt ca notarul nu a specificat in respectiva cerere toate produsele pe care le are banca .
Cand i-am spus notarului raspunsul lui a fost "nu e nici o problema ca dezbatem succesiunea pe ce s-a gasit pana la acel moment si dupa cu certificatul de mostenitor ma pot duce eu la BCR sa obtin mai multe informatii".
Am obtinut titlul de mostenitor si m-am dus la Bcr si le-am solicitat sa imi spuna daca mai detine si alte conturi sau forme de investitii si mi-au spus verbal ca nu ,dupa care le-am solicitat in scris sa imi dea un extras de cont din contul in care ii intra pensia din care sa reiese viramentele pe care le facea iar raspunsul banci a fost ca nu imi poate da aceste informatii pentru ca eu in calitate de mostenitor DOAR beneficiez de suma respectiva nu si de aceste informatii.Stiu ca mai avea si alte forme de investitii la Bcr pt ca mi-a spus cand traia si mai sunt si alte persoane carora le-a spus ca are bani depusi.
Va rog sa ma indrumati daca puteti cum as putea obtine un extras de cont din contul in care ii itra pensia ca mai mult ca sigur facea viramente bancare.
Va multumesc din suflet!
CA MOȘTENITOR BENEFICIAȚI DE SOLDUL DIN CONT, orice formă de economisire păstrată în contul curent sau sub formă de depozit la termen, sunt parte a contului titularului.
Nu aveți dreptul la un extras de cont, numai titularul are dreptul să ordone un desfășurător pe un număr X sau Y de luni, sau împuternicitul.
Dacă ar fi avut împuternicit, acesta și acum după decesul titularului avea dreptul legal să ordone eliberarea mai multor extrase de cont pe un număr definit de luni calendaristice.
Moștenitorii nu pot beneficia de acest tip de operațiune bancară.