avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... despre dreptul de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

despre dreptul de proprietate

AM FACUT O REFINANTARE LA CREDITUL EXISTENT , CU O PARTE DIN BANII I-AM FOLOSIT CA AVANS LA CUMPARAREA UNEI LOCUINTE PRIN LEGEA 112/1995 , MAI EXACT CASA UNDE LOCUIESC PARINTII MEI UNDE STATEAU CU CONTRACT DE INCHIRIERE , SI PLATEAU CHIRIE IN CALITATE DE CHIRIAS .
CASA A FOST CUMPARATA PE NUMELE PARINTILOR MEI SI SUNTEM MAI MULTI FRATII .
CASA A FOST CUMPARATA IN MARTIE 2009,SA ACHITAT UN AVANS SI SA INCHEIAT UN CONTRACT DE VANZARE - CUMPARARE CU PLATA IN RATE PE 20 DE ANI CU S.C. LOCONFORT S.A. GALATI .
AS DORI SA VAD CARE E MODALITATEA LEGALA PRIN CARE SA POATA RAMANE CASA NUMAI LA DOI COPII DIN NUMARUL TOTAL DE COPII PE CARE II AU PARINTII MEI , AS DORI O MODALITATE LEGALA PRIN CARE SA NU FIE CONTESTABILA SAU MODIFICATA SAU CHIAR ATACABILA IN JUSTITIE !!!
LEGEA 112/1995 SPUNE CA TIMP DE 10 ANI NU POATE FII INSTRAINATA , VANDUTA !!! ASTEPT RASPUNSUL DUMNEAVOASTRA STIMATII AVOCATII SI CHIAR JURISTII .
VA MULTUMESC ANTICIPAT !!!!
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 17:18, 31 August 2009
Nu se poate, toti copiii au dreptul. Chiar daca de ex. parintii ii reneaga exista un drept de rezerva succesorala acordat de lege ptr protectia copiiilor.
Exista mai multe"posibilitati"care sunt legale, dar nu corecte, fie este vorba de un imprumut, neachitat, fie vindere ale drepturilor succesorale(fratii), etc....
Contactati un avocat, este mai bine.
Singura solutie este sa faceti iesire din indiviziune , pentru ca la primul termen de judecata incheiati o simpla tranzactie si fiecare dintre frati ramane cu ce este al lui, iar aceasta metoda este cel mai des intalnita in practica.
Pentru ce iesirea din indiviziunea daca casa a fost cumparata de catre parinti si din ceea ce spune userul se subintelege ca acestia sunt in viata? Cine sa ceara iesirea din indiviziune?
Varianta ar fi un contract de vanzare cumparare intre parinti si cei doi copii carora li se doreste a lasa casa. Dar pentru moment aceasta varianta cade , intrucat legea prevede ca se interzice instrainarea imobilului timp de 10 ani de la achizitionare, iar achizitionarea este in anul 2009 => pana in 2019 nu se poate instraina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despre legea 112 / 1995 ce solutiii, variante si raspunsuri imi puteti propune !!!!!!!!!!! dorin iulian dorin iulian Buna ziua . Ma numesc,IULIAN si am urmatoarea problema : In luna OCTOMBRIE 2008 , am facut o refinantarea unui credit existent cu care o parte din bani mi-am ... (vezi toată discuția)
Despre legea 112 / 1995 ce solutiii, variante si raspunsuri imi puteti propune !!!!!!!!!!! dorin iulian dorin iulian Buna ziua . Ma numesc,IULIAN si am urmatoarea problema : In luna OCTOMBRIE 2008 , am facut o refinantarea unui credit existent cu care o parte din bani mi-am ... (vezi toată discuția)
Ce solutie , variante imi propuneti ?????? dorin iulian dorin iulian Buna ziua . Ma numesc,IULIAN si am urmatoarea problema : In luna OCTOMBRIE 2008 , am facut o refinantarea unui credit existent cu care o parte din bani mi-am ... (vezi toată discuția)