avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Obtinere formular S1/ activitate independenta
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Obtinere formular S1/ activitate independenta

Buna seara.
Va rog, poate aveti raspuns la urmatoarea problema : sunt cetatean roman si incerc sa depun documentele necesare pentru obtinerea rezidentei in Franta. Acum am pasaport, nu mai am buletin si doresc sa obtin formularul S1 din Romania.
Nu sunt angajat, am venituri din activitati independente si imi platesc asig. soc in Romania.
Cei de la casa de asig. imi spun ca daca nu am buletin (desi platesc impozite in Ro, deci in Ro sunt fiscalizat), de fapt pentru ei nu exist. Stiti cumva cum se reglemeneteaza aceasta poveste, carte de identitate versus pasaport ?

Si a doua intrebare : eu am venituri, deci platesc asig sociale dar cei de la casa de asig. tot spun ca trebuie sa fii anjagat cu contract de munca. Nu poti lua rezidenta decat daca esti angajat sau pensionar ? Nu este reglemenat si pentru independenti ? Eu nu cred acest lucru!

Multumesc mult pentru ajutor!

Alte discuții în legătură

Reclamatie pasaport ilegal proces_ro proces_ro Unde se poate reclama eliberarea ilegala a unui pasaport romanesc pentru un cetatean strain? Persoana s-a nascut in Ro in 1956, a parasit ro in urma cu 35 ... (vezi toată discuția)
Un albanez care a obtinut rezidenta romana poate sa mearga in ue? 88ana 88ana Sunt casatorita cu un cetatean albanez si am optat pentru rezidenta pe teritoriul Romaniei. Dupa obtinerea rezidentei putem merge in Italia fara viza? dar in ... (vezi toată discuția)
Acte necesare pentru obtinerea rezidentei de catre un cetatean israelian nicoletastoian11 nicoletastoian11 Buna ziua! Am si eu o intrebare: este vorba de un cetatean israelian, care are o viza D/AS si in curand ii va expira. Am facut procedurile pt obtinerea ... (vezi toată discuția)