avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... lncident in Franta
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

lncident in Franta

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o informatie in privinta politei de asigurare RCA.
Camionul nostru a fost implicat intr-un incident, in Franta, deci remorca a luat foc din motive necunoscute. Intrepinderea noastra de transport activeaza cu partaneri din strainatate, care ne ofera noua incarcaturi cu propriile remorci/containere, deci remorcile nu ne apartin noua, sunt proprietatea expeditorului, astfel in urma incidentului soferul nostru a reusit sa decpleze cap tractorul, si a suferit doar remorca si incarcatura desigur. Acum in urma tuturor porocedurile, pompierii si politia din Franta, a transmis pe seama intreprinderii noastre contul pentru toate cheltuielile de chemare pompieri, stingere incendiul curatirea carosabilului etc.
Intrebarea mea este, cheltuielile astea sunt acoperite de polita de asigurare RCA? am putea sa mizam pe returnarea acestor sume?

Va multumesc anticipat pentru un raspuns.
Cel mai recent răspuns: Baiceva_Elena , utilizator 17:10, 21 Noiembrie 2016
Da , toate aceste cheltuieli sunt decontate pe polita RCA a capului tractor.(stingerea incendiului , curatarea carosabilului etc) . Avariile asupra semiremoricii si incarcatura , nu intra insa la despagubirea RCA.
Trebuie sa aveti asigurare CMR valabila pentru marfa , care sa includa si incendierea , iar semiremorca pentru a fi despagubita , ar trebui sa fie asigurata CASCO , dar asta nu e in sarcina dvs.
In functie de rezultatul cercetarilor si felul in care ati incheiat contractul , este posibil sa va oblige la plata unei sume de bani , daca de constata culpa dvs.
Va multumesc mult pentru raspuns operativ.

Si cunoasteti cumva, unde trebuie sa ma adresez pentru recuperarea daunei? la biroul asiguratorilor din Franta (locul accidentului) sau la biroul din Romania?
Trebuie sa instiintati asiguratorul dvs. din Romania si sa-i inaintati documentele care v-au fost transmise din Franta. Ei vor deschide dosar de dauna si vor achita aceste cheltuieli direct catre partea franceza.
Problema este ca asiguratorul nostru este Carpatica, care este in faliment, si ei nu solutioneaza la moment niciun dosar de daune.

In acest caz cum e de procedat? cei de la BAAR ne tot trimit la fondul de garantare, dar la fondul de garantare nu mai putem razbate la telefon nicidecum :((
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
Baiceva_Elena, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilirea despagubirii pentru cuplul tractor-remorca/semiremorca JustSeche JustSeche Buna ziua, Ordinul CSA Nr. 14/2011 privind asigurarea obligatorie RCA, prevede ca: Art. 51. — (1) Asigurarea obligatorie de raspundere civila pentru ... (vezi toată discuția)
Accident camion fara rca andreimt andreimt Buna seara. In urma cu o saptamana am fost implicat intr-un accident rutier in Bulgaria. Am fost dirijat de cineva in timp ce dadeam cu camionul cu spatele ... (vezi toată discuția)
Rca masina incendiata in urma unui accident glp glp Buna ziua! Acum cateva seri masina mea a fost incendiata in urma unui impact in parcare cu o alta masina. Impactul a avut loc fara ca in vreuna din masini sa ... (vezi toată discuția)