avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1128 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Intrebare citatie intimat/intimati
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Intrebare citatie intimat/intimati

Buna ziua, am si eu o nelamurire si o oarecare teama, deoarece acum 3 zile am primit o scrisoare de la Parchet, cu urmatoarele date:
"s-a dispus fata de dvs, in baza art 327, lit b, C.pp rap. La art 318 alin 1-12 C.pp, renuntarea la urmarirea penala.
Trebuie sa achit si 200lei cheltuieli judiciare dupa confirmarea ordonantei de catre judecatorul de camera preliminara conform 318 al. 12-16 C.pp.

Azi am primit si citatia ca sunt chemat pe data xx.xx.xxxx in calitate de intimat in dosarul cu obiectul: confimare renuntare urmarire penala (art 318 alin 12 NCPP). Eu am participat la un furt, persoana careia i-am furat si-a facut masina pe CASCO, implicit ne-am inteles cu casa de asigurari si am platit suma casei de asigurari, impreuna cu participantul la furt.
In dosar apar urmatoarele date:
-Materie: Penal
-Obiect: confirmare renuntare urmarire penala (art. 318 alin. 12 NCPP)
-Stadiu: Fond
-5 parti in dosar, judecatoria 1 petent. Eu, persoana cu care am participat la furt, casa de asigurari si pagubitul suntem intimati.

De prezentat ma prezint la judecatorie, vreau sa stiu cum trebuie sa procedez, ce ma intreaba, toate detaliile care ma pot ajuta, poata sa inceapa urmarirea penala daca nu ii convine fata la unul dintre noi sau raspunsurile date? Imi trebuie un avocat, nu imi trebuie pentru ca momentan nu imi permit unul din pacate.
Va multumesc in avans pentru ajutor. Imi cer scuze daca am postat unde nu trebuie nu stiu caile juridice.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
BordeianuGeorge, utilizator
Cel mai recent răspuns: BordeianuGeorge , utilizator 17:52, 21 Noiembrie 2016
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista si posibilitatea ca instanta sa infirme solutia procurorului de renuntare la urmarire penale, insa, daca persoana vatamata si asiguratorul nu formuleaza concluzii contra solutiei de renuntare, aveti sanse bune ca solutia propusa de parchet sa fie confirmata de catre judecator.

Ca avocat insa nu pot sa va recomand decat sa va angajati aparator, caci problemele de drept pot avea consecinte grave. E la fel ca si cu sanatatea, poate sa nu fie nimic grav, dar fara o analiza de specialitate, niciun medic n-o sa va incurajeze sa luati medicamente dupa ureche, iar zicala "mai bine sa previi, decat sa tratezi" se aplica pe deplin si in materie juridica.

Multumesc pentru raspuns, casa de asigurari si-a recuperat suma din dauna din ce mi-au zis nu mai au nicio pretentie iar pagubitul nu vrea sa mearga mai departe, practic toate partile sunt ok, asiguratorul si-a recuperat bani, iar pagubitul si-a facut masina, nu vad alt motiv sa nu le convina.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
BordeianuGeorge, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare pronuntare instanta iuli113 iuli113 Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca persoana G.F. va fi cercetat penal sau se va renunta la cercetarea penala? AM atasat rezolutia completului de ... (vezi toată discuția)
Calitatea de intimat : ce inseamna? dgrsj dgrsj Locuiesc in Bucuresti - sector 5 Pe 15.09.2016 mi s-a furat numarul de inmatriculare la masina. Am chemat politia:poze,proces verbal,declaratie la politie si ... (vezi toată discuția)
Confirmare renunţare urmărire penală (art. 318 alin. 12 ncpp) manixmanix manixmanix Am avut un dosar deschis in care am fost scos ca faptuitor. Am platit cheltuiel de judecata, si la 2 zile am primit o citatie in care eram chemat la ... (vezi toată discuția)