avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... obtinere titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

obtinere titlu de proprietate

Buna ziua,

Fratele meu si eu detinem in parti egale un imobil in Tirgoviste lasat noua mostenire prin testament de bunicul care a decedat in 1990. Imobilul este intabulat pe numele nostru prin hotarire judecatoreasca, apare pe numele nostru pe rolul Administratiei financiare, avem plan cadastral insa nu avem titlul de proprietate. In hotarirea judecatoreasca de intabulare scrie clar ca imobilul este in proprietatea fratelui cu cota de 1/2 si a mea cu cota de 1/2.

As dori sa aflu cum putem obtine titlul de proprietate in vederea vinzarii imobilului, mai precis ce institutie il elibereaza si ce acte sint necesare.

Multumesc mult. Cu stima,

Eduard S.
Cel mai recent răspuns: Eduard_S , utilizator 20:52, 21 Noiembrie 2016
Titlul dvs. de proprietate il reprezinta certificatul de mostenitor, daca n-aveati titlu, nu vi se intabula imobilul.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
Ana-Maria Pînzaru, Avocat
@avocat.bucuresti13

Multumesc mult pentru raspunsul prompt, as dori niste clarificari in plus:

1. Noi avem cite un "Certificat de Mostenitor de Calitate" fiecare, eliberate in 2004. Este 'Certificatul de Mostenitor de Calitate" acelasi lucru cu "Certificatul de Mostenitor" si poate fi folosit ca titlu de proprietate la vinzarea imobilului?

2. Daca nu, ce institutie elibereaza titlul de proprietate si ce acte sint necesare pentru eliberarea lui?

Inca o data, multumesc mult.
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
Eduard_S, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte de proprietate messiane messiane Am mostenit 1 apartament de 3 camere si actele de proprietate imi sunt retinute de mama mea. Am mai ramas doar cu actul de mostenire (in original......un notar ... (vezi toată discuția)
Titlul de mostenitor maria dinca maria dinca Buna ziua, As dori sa stiu care sunt pasii pentru obtinerea titlului de proprietate in conditiile in care exista un certificat de mostenitor(mostenitori ... (vezi toată discuția)
Mostenire doru533 doru533 As dori sa stiu daca o data obtinut certificatul de mostenitor acesta devine automat si titlu de proprietate?Poate fi folosit la angajarea unei garantii ... (vezi toată discuția)