Intre anii2000-20005, mi-am ajutat un priten si fost vecin. El in tzara ,eu in străinătate . Având doua fete la scoala,ce învățau bine ,mi-a rupt inima prin ce a spus: ,,nu am ca sa pun la masa copiilor, nici măcar pâine " M-am hotarat ,de fapt el a sugerat sa-i trimet 100 $ lunar.Apoi L-am ajutat in perioada 2004-2006 cu alte sume de bani totalizând 30.000 $ .Si-a ridicat un minimotel la mare din care a început S-o ducă bine.A promis ca-mi returnează 35.000 $ ,dar cu greutate am semnat un act de mana specificând suma de 30.000 ,semnat de mine si el in 2006. Ulterior a mai semnat alt act .tot de mana prin care imi oferea jumatate din minimotel .In anul 2009 semnează prin notar un alt act ,recunoscând suma numai de 30.000$,dar ma șantajează cerându-mi sa recunosc ca a returnat 10.000$ din ei unei persoane care de fapt i-a trimis in anii 2004-2005 ,la solicitarea mea suma ,dar niciodată aceasta persoana nu i-a primit ,deoarece imi fuse-se mie datoare cu ei!Vazand EXCROCHERIA ,la rugămintea mea,cunoștința imi da o declarație in care spune ca i-a primit,dar semnată de altcineva!!!! Deci semnătura falsa! O înțeleg deoarece nu dorea sa devină datornica . Prietenul o ia de buna si accepta sa- mi dea ,dupa ce vinde minimotelul in 2014, suma de 18.500 . in Februarie 2014.In 2015 refuza sa-mi mai dea ceva (am aflat ca a vândut cu 80.000 $) si-mi declara ca ,conform legilor DATORIA LUI LA MINE ESTE PRESCRISA ! Având in vedere ca el mi-a dat ceva in 2014 ,ce pot întreprinde ,chiar penal ,fata de asa individ?
Va multumesc, este putin spus.
Multă sanatate tuturor