avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare bani dați cu împrumut
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare bani dați cu împrumut

Intre anii2000-20005, mi-am ajutat un priten si fost vecin. El in tzara ,eu in străinătate . Având doua fete la scoala,ce învățau bine ,mi-a rupt inima prin ce a spus: ,,nu am ca sa pun la masa copiilor, nici măcar pâine " M-am hotarat ,de fapt el a sugerat sa-i trimet 100 $ lunar.Apoi L-am ajutat in perioada 2004-2006 cu alte sume de bani totalizând 30.000 $ .Si-a ridicat un minimotel la mare din care a început S-o ducă bine.A promis ca-mi returnează 35.000 $ ,dar cu greutate am semnat un act de mana specificând suma de 30.000 ,semnat de mine si el in 2006. Ulterior a mai semnat alt act .tot de mana prin care imi oferea jumatate din minimotel .In anul 2009 semnează prin notar un alt act ,recunoscând suma numai de 30.000$,dar ma șantajează cerându-mi sa recunosc ca a returnat 10.000$ din ei unei persoane care de fapt i-a trimis in anii 2004-2005 ,la solicitarea mea suma ,dar niciodată aceasta persoana nu i-a primit ,deoarece imi fuse-se mie datoare cu ei!Vazand EXCROCHERIA ,la rugămintea mea,cunoștința imi da o declarație in care spune ca i-a primit,dar semnată de altcineva!!!! Deci semnătura falsa! O înțeleg deoarece nu dorea sa devină datornica . Prietenul o ia de buna si accepta sa- mi dea ,dupa ce vinde minimotelul in 2014, suma de 18.500 . in Februarie 2014.In 2015 refuza sa-mi mai dea ceva (am aflat ca a vândut cu 80.000 $) si-mi declara ca ,conform legilor DATORIA LUI LA MINE ESTE PRESCRISA ! Având in vedere ca el mi-a dat ceva in 2014 ,ce pot întreprinde ,chiar penal ,fata de asa individ?
Va multumesc, este putin spus.
Multă sanatate tuturor

Alte discuții în legătură

Buna ziua sant o persoana in vârstă ce am primit o anume educația ... AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu Buna ziua Sant o persoana in vârstă ce am primit o anume educația , minciuna, excrocheria nefăcînd parte din lumea inconjuratoare.Acest lucru m-a ... (vezi toată discuția)
In calitate de reclamant intr-un dosar penal,am fost nemulțumit ... AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu In calitate de reclamant intr-un dosar penal,am fost nemulțumit de felul in care organul de cercetare penală mi-a luat declarația.Suspiciunea mea a inceput ... (vezi toată discuția)
Revocare act de vinzare cumparare marinica67 marinica67 Va rog sa ma ajutati cu un sfat. In anul 2006 sora mea a vindut o casa si m-a imprumutat cu suma de 27.000 $ sa ii bag intr-o afacere si mi-a spus ca in citiva ... (vezi toată discuția)