avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Sant o persoana in vârstă ce am primit o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Sant o persoana in vârstă ce am primit o anume educația ...

Buna ziua
Sant o persoana in vârstă ce am primit o anume educația , minciuna, excrocheria nefăcînd parte din lumea inconjuratoare.Acest lucru m-a determinat să ajut in repetate randuri un amic din țară, eu locuind timp de 34 de ani in străinătate. Câțiva ani l-am ajutat cu sume mici, lunare, apoi l-am imprumutat cu 30.000 de dolari.Am incheiat pentru acest imprumut o Conventie de mână scrisă de el și semnată de amândoi.Datele de primire a sumelor si modalitatea prin care i-a primit , (specificarea sumei de $ 10.000 primita prin intermediul unei terțe persoane constituind dupa parerea mea piesa de baza), este trecut clar in acest inscris din data de 31 ianuarie 2005, data importantă in viziunea mea.
Cu banii mei ,ridica un mini motel pe litoral și cauta să mă atragă pentru alte sume de bani.Imi face promisiunea de a împărți câștigul din inchirierea clădirii,apoi tot prin inscris de mână dat in fața avocatei ce ma reprezenta la somarea de a-mi restitui cei 30.000 sant santajat.Am e-mailul avocatei mele in care aceasta imi cere să cedez la cerințele datornicului si să trimit recunoasterea datoriei de numai 20.000, altfel acesta nu-mi dă nimic!!. Posed de la acesta, o altă intelegere scrisa și semnată de noi, prin care acesta imi propune și eu accept jumatate din imobilul evaluat de el la 60.000 dolari promițând ca-mi face acte de proprietar pe1/2 din imobil.In 2014 imi da după ce el vinde fără să stiu circa $ 20.000, promițând ca-mi dă si restul. Face însă iar un inscris de mână in care mă obliga să declar că am primit intreaga sumă de 30.000.Toate aceste declaratii făcute, ulterior celei din 31 ianuarie 2005 reflecta clar că a dorit să se acopere de dovezi că a returnat cei 30.000 , dar de fapt contrazit total prima facuta.In anul 2017 apelez la procuratură si dau o declarație unui subcomisar ce cauta să ma intimideze, spunandu-mi ca primele sume trimise lunar ( pentru care aveam chitantele WU cu date clare) nu intră in discutie fiind cadouri( sic) din partea mea.Imi spune acest subcomisar ( voalat) ca nu am șanse de recuperat banii.Sant enervat și semnez declarația dată de mine dar scrisă de el fara a o citi crezand că primesc un exemplar Cruntă dezamagire, deoarece am fost refuzat.Fac cerere catre primul procurar să vad ce este scris in declarația mea. Astept din noiembrie 2019 si nu am primit nimic.Pot afla dacă este legal sa primesc copia declarației mele.
Va multumesc de înțelegere. Multă sănătate!

Alte discuții în legătură

In calitate de reclamant intr-un dosar penal,am fost nemulțumit ... AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu In calitate de reclamant intr-un dosar penal,am fost nemulțumit de felul in care organul de cercetare penală mi-a luat declarația.Suspiciunea mea a inceput ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani dați cu împrumut AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu Intre anii2000-20005, mi-am ajutat un priten si fost vecin. El in tzara ,eu in străinătate . Având doua fete la scoala,ce învățau bine ,mi-a rupt inima ... (vezi toată discuția)
Un cabinet de avocatură trebuie să aibă un cont bancar? sunt nedumerit pentru că mi s-a solicitat plata prin western union icealinutza icealinutza Am vrut să achit un serviciu prestat către un cabinet de avocatură. Am cerut avocatului titularul contului si IBA-nul pentru a efectua transferul ... (vezi toată discuția)