avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatia de crestere a copilului
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatia de crestere a copilului

Am si eu o intrebare referitor la indemnizatie. Sunt insarcinata in luna a 5 a, data posibila a nasterii va fi in martie 2017. Am lucrat cu contract de munca 5 ani pana in luna noiembrie 2016. In martie 2016 mi-am mai gasit un job part time, de acolo am realizat venituri din PFA, iar acum as vrea sa imi suspend activitatea din PFA si sa imi depun actele pentru somaj. Intrebarea mea e : Daca beneficiez de somaj pana in momentul nasterii, cum mi se va calcula indemnizatia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:31, 23 Noiembrie 2016
Indemnizatia pentru CCC se stabileşte în cuantum de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului şi nu poate fi mai mică de 85% din cuantumul salariului minim brut pe ţară garantat în plată.

Astfel, vor intra in calcul indemnizatia de somaj, veniturile din salarii si veniturile din PFA.
Am facut o simulare de calcul al indemnizatiei si as vrea sa stiu daca rezultatul obitnut va fi definitiv sau se va impozita si indemnizatia de crestere.
Indemnizatia pentru CCC nu este impozabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie concediu de maternitate si crestere a copilului Costinadaniel Costinadaniel Buna ziua Sotia mea de profesie medic veterinar este insarcinata in 21 de saptamani. In ultimele 24 de luni a lucrat ca angajata la 3 srl diferite iar din ... (vezi toată discuția)
Beneficiez de concediu crestere copil? tatianaionescu tatianaionescu Sunt angajata din 6.05.2015,sunt insarcinata in 32 saptamani data probabila a nasterii fiind pe 7 martie 2016.Inainte de 6.05.2015 nu am mai lucrat ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere copil pentru persoana fara venit 2017 andrasi andrasi Buna seara, As dori sa stiu daca beneficiez de indemnizatie de crestere copil in urmatoarele conditii: 1. am lucrat in perioada martie 2015 - aprilie ... (vezi toată discuția)