avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu știm ce să facem - refuz minor revenire la ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu știm ce să facem - refuz minor revenire la domiciliu

Avem un băiat de 13ani l-am lăsat la bunici în vacanta și de atunci refuză să mai vină acasă, neducandu-se nici la școală. Ne spune ca nu avem ce să-i facem,Ce putem face în aceasta situație?
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:24, 24 Noiembrie 2016
Adica cum refuza ? Il asteptati sa vina acasa sau cum ?
Bunicii ce zic ?
Bunici nu se mai înțeleg cu el, ne-am dus de mai multe ori să îl luam și el ne spune ca nu mai vrea să vină acasă ca vrea sa stea acolo, când i-am zis ca îl vom lua cu forța a zis ca suna la 112si ca le spune ca l-am bătut. Bunici nu au control asupra lui și el face acolo ce vrea și de aceea nu vrea sa se întoarcă.
Când îl sunam ne închide telefonul, le-a luat bunicilor bani și obiecte din casa, când l-am întrebat de ce a început sa tipe și sa ne vorbească urat, pleacă dimineață din casa și vine seara. Suntem disperați ce putem sa facem?
Ultima modificare: Luni, 21 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
pleacă dimineață din casa și vine seara.

Si bunicii il primesc si ii dau sa manance dupa ce le fura bani. De ce nu il iau de manuta sa il aduca la dvs, parintii ?
Mi se pare absurd ca cel putin 4 adulti- doi parinti si doi bunici sa nu poata stapani un copil de 13 ani !
Mergeti si luati-l acasa, sa ii spuna si bunicii ca nu il tin.

Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2016
gi-jane2, moderator
este deja noimebrie la sfarsit, scoala a inceput in septembrie, exact ce ati asteptat pana acum? Este absolut nepermis faptul ca ati lasat ca acel copil sa nu mai mearga la scoala.
Zice ca suna la politie, de pe ce telefon? Ascundeti fixul, opriti abonamentul la mobil si gata. luati copilul. Daca nu puteti sa-i puneti limite nu e de mirare ca s-a ajuns aici.
Luaţi şi bunicii acasă la dvs. pentru câteva zile, copilul nu va rămâne singur la bunici în casă.
Cereţi ajutorul DGASPC.

Alte discuții în legătură

Bună seara.am 17 ani si 4 luni si vreau sa plec de acasa! aș avea o întrebare,daca se ... andreea.eu.05 andreea.eu.05 Bună seara.Am 17 ani si 4 luni! Aș avea o întrebare,daca se poate. Eu sunt luată in plasament de catre bunica maternă, insa nu avem o relatie deloc ... (vezi toată discuția)
Copil problema desperadoxyz desperadoxyz Va salut! M-as bucura daca ma-ti putea ajuta cu o problema. Este vorba de un copil minor de 15 ani care fuge noaptea din casa, nu vrea sa mearga la scoala, se ... (vezi toată discuția)