avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxa prima inmatriculare
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxa prima inmatriculare

Va salut!Soacra mea are un handicap (nu locomotor)si nu stiu daca plăteste taxa de prima înmatriculare la achizitionarea unui autovehicul.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 19:00, 22 Noiembrie 2016
Dispozitiile in vigoare sunt contradictorii
Art 26 din L nr 448/2006 a fost in parte abrogat si completat cu disp L nr 193/2015 care abroga sintagma "adaptat tehnic"
Totusi alesii neamului care au lucrat pentru modificarea L nr 448/2006 nu s-au interesat sa solicite completarea respectiva si in cuprinsul altor dispozitii in vigoare
Autoritatea financiara este competenta sa calculeze taxa auto
Dar autoritatea fiscala opereaza strict in limitele codului fiscal care nu a fost modificat si completat cu disp L nr 193/2015,astfel ca in momentul de fata detinatorii de certificat de handicap se confrunta cu situatia neplacuta fie de a ataca in instanta refuzul autoritatii fiscale de inmatriculere auto fara adaptare tehnica fie varianta mai rapida pentru inmatriculat vehicul-instalarea de adaptare tehnica la una dintre cele 2 unitati acreditate ,dureaza 2-3 ore cost aproximativ 2000 lei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La ce se refera: ''scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si mototriciclurilor”' mihaykys mihaykys Buna ziua, Puteti sa imi spuneti si mie la ce se refera aceasta fraza: \'\'scutire de la plata taxei asupra autoturismelor, motocicletelor cu atas si ... (vezi toată discuția)
Transcrierea unui automobil cu taxa neplatita. Hevesiiosif Hevesiiosif Buna ziua. Sunt persoana cu handicap grav,doresc sa achizitionez un autoturism inmatriculat in tara fara plata taxei,fiind inmatriculat de catre o persoana cu ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare Valik82 Valik82 Buna ziua si Hristos a Inviat! As vrea sa stiu cum trebuie sa procedez pentru inmatricularea unei autoutilitare pe numele unei persoane cu handicap, fara a ... (vezi toată discuția)