avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Schimbarea locului de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Schimbarea locului de munca

O companie face schimbarea totala a organigramei:modifica denumirea si structura tuturor departamentelor si face si reduceri de personal cu aceasta ocazie prin introducerea unei noi perioade de proba pentru toti angajatii pe motiv ca s-a schimbat locul de munca(pe hartie acum apartii de "Departamentul de impachetat fum BIS" inainte apartineai de "Departamentul de impachetat fum").Locul de munca este in realitate acelasi,faci aceeasi munca insa pe hartie a fost redenumit departamentul din organigrama prin adaugarea cuvantului BIS si ei considera asta drept schimbarea locului de munca deci o noua perioada de proba.
In noua perioada pe proba se poate desface contractul de munca oricui si oricand.
Daca ti se desface CIM in aceasat nou perioada de proba poti ataca in instanta decizia pe motiv ca modificarea locului de munca nu este reala ci inventata?
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2016
specialist, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:09, 22 Noiembrie 2016
specialist a scris:

....
Daca ti se desface CIM in aceasat nou perioada de proba poti ataca in instanta decizia pe motiv ca modificarea locului de munca nu este reala ci inventata?



Se poate actiona in instanta.
1 Exista undeva definit "locul de munca"?
2 Sau mai exact este locul fizic de pe pamant:adresa postala ,cladire,incapere ,etc?
3 Sau este locul de pe hartie din organigrama noua?
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2016
specialist, utilizator
1. Legea 319/2006
art.5 În sensul prezentei legi, termenii şi expresiile de mai jos au următorul înţeles:
.....
k) loc de muncă - locul destinat să cuprindă posturi de lucru, situat în clădirile întreprinderii şi/sau unităţii, inclusiv orice alt loc din aria întreprinderii şi/sau unităţii la care lucrătorul are acces în cadrul desfăşurării activităţii;
......

2. In doctrina s-a opinat :
- Locul muncii se identifică prin angajatorul şi localitatea în care salariatul îşi desfăşoară activitatea. În conformitate cu dispoziţiile art. 17 alin. (2) lit. b), în contractul individual de muncă se poate fixa locul muncii sau se poate stabili posibilitatea ca salariatul să muncească în diverse locuri, în acest ultim caz putându-se apela la inserarea unei clauze de mobilitate. (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 386)

- Noţiunea de loc al muncii are două accepţiuni. Astfel, într-un prim sens, prin loc al muncii se înţelege localitatea şi unitatea l-a care s-a angajat salariatul. În cel de-al doilea sens, prin loc al muncii se înţelege întreg ansamblul condiţiilor privitoare la dotările şi resursele necesare pentru desfăşurarea activităţii, incluzând mijoacele de muncă, uneltele, mijloacele de transport, mobilierul, materiile prime, fabricatele etc. (Ovidiu Macovei, Conţinutul contractului individual de muncă, Editura Lumina Lex, Bucureşti, 2004, p. 168-170)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna dimineata! as vrea sa intreb daca pot face ceva in legatura ... Cdefghi Cdefghi Buna dimineata! As vrea sa intreb daca pot face ceva in legatura cu o colega care de aproximativ 2 ani imprastie minciuni in legatura cu mine la locul de ... (vezi toată discuția)
Am fost amenintat si injurat de un coleg la munca Diaconescu Alin Ionut Diaconescu Alin Ionut Buna ziua, Azi a venit un coleg la mine sa ma ameninte si sa ma injure si vreau sa ii fac in scris directorului.Am si martori.Putesti sa ma ajutati va ... (vezi toată discuția)
Clauza de confidentialitate fara perioada StoicaIonut92 StoicaIonut92 Salut, Am urmatoarea clauza de confidentialitate in contract: \"Prin clauza de confidentialitate partile convin ca,pe toata durata contractului individual de ... (vezi toată discuția)