avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1005 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... nelamuriri indemnizatie in caz de demisie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

nelamuriri indemnizatie in caz de demisie

Sunt insarcinata in 4saptamani si lucrez de 1an cu norma i treaga si am mai lucrat jumate de an cu jumatate de norma la aceeasi societate si as vrea sa imi dau demisia pt ca este foarte mult de munca si este foarte solicitant pt mn si as vrea sa stiu daca beneficiez de indemnizatie pt cresterea copilului daca renunt la job
Cel mai recent răspuns: anamarialefter@yahoo.com , utilizator 16:32, 22 Noiembrie 2016
Pentru acordarea indemnizaţiei de creştere a copilului, singura modalitate de a beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului este realizarea de venituri supuse impozitului pe venit în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

OUG nr.111/2010:
Art. 2
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
......

Care este data prezumata a nasterii?
In luna iulie anul viitor da eu am demisionat
Cred ca este o gresala ca am demisionat da nu puteam sa risc sa pietd bebelusul
Perioada eligibila este august 2015 - iulie 2017

In aceasta perioada , trebuie sa aveti realizate venituri supuse impozitului pe venit timp de cel puţin 12 luni , aşa cum sunt ele prevăzute la art. 3 din OUG nr. 111/2010, sau aflarea în una dintre perioadele asimilate prevăzute la art. 2 alin. (5) şi (6) din OUG nr. 111/2010.

Spuneti-ne ce statut ati avut/aveti in perioada mentionata.
Din luna august2015 pana in prezent amLucrat la aceasta Societate

Alte discuții în legătură

Indemnizatie creștere copil Mariana1998 Mariana1998 Buna ziua,am rămas insarcinata in luna septembrie 2019,si am demisionat de la locul de munca după 2 ani ,o sa nasc in Anglia( in luna mai),este posibil ca ... (vezi toată discuția)
Poate intra soțul în postnatal? ContSters182399 ContSters182399 Bună ziua, eu am lucrat aprox 2ani la o firma iar săptămâna trecută am demisionat. Dacă voi face un bebe soțul poate întra în postnatal? Sau pot ... (vezi toată discuția)