avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cu cine rămâne copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cu cine rămâne copilul?

Buna ziua,sotia mea a plecat in spania lăsând copilul nostru minor părinților ei(eu eram in Danemarca),după un timp de o luna a hotărât sa ne despărțim,eu am venit acasă si am luat copilul la mine,am locuință dar nu este pe unele meu insa acte de primire in spatiu(teoretic casa a fost a mamei mele si mi-a lasat-o mie)
Vreau sa stiu cine are drept la copil?
Sotia refuza sa vina acasă chiar si in caz de divorț fiind foarte sigură ca copilul va fi dat ei.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 18:11, 23 Noiembrie 2016
Manolache Anghel a scris:

eu am venit acasă si am luat copilul la mine,am locuință dar nu este pe unele meu insa acte de primire in spatiu(teoretic casa a fost a mamei mele si mi-a lasat-o mie)
Vreau sa stiu cine are drept la copil?
Sotia refuza sa vina acasă chiar si in caz de divorț fiind foarte sigură ca copilul va fi dat ei.

Nu are nici o treabă stabilirea domiciliului minorului, cu cine e proprietarul casei.
Marfa e marfă, și ambalaju' e ambalaj. - Puteți locui foarte bine și în chirie.
Da,dar vreau sa stiu cat drept am la fată
buna ziua,
Domiciliul minorei se va stabili in functie de interesul superior al acesteia, de varsta, de optiunea ei (daca este si ea audiata).
Nu exista un drept mai mare sau mai mic al unui parinte.
Autoritatea parinteasca se stabilese, de regula, comuna si egala.
Fetița are 4_ani jumătate....eu după divorț vreau ca fata sa fie cu mine,ce trebuie sa am....sa fac,sa fie cu mine?
[Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

quot]Buna ziua,
Stabilirea domiciliului copilului se va face tinand cont de interesul suprem al acestuia si, daca are peste 10 ani, de optiunile sale
Cei doi parinti vor avea drepturi parentale egale si autoritate parinteasca comuna.
Si minorul sub 10 ani este audiat in anumite situatii.
Daca divortati contactati un avocat care sa va ajute.
Cat priveste "DREPTUL LA COPIL", incercati sa nu-l tratati ca pe un obiect ci ca pe o fiinta umana care are nevoie de AMBII parinti.

Alte discuții în legătură

Probleme custodie copil PAVEN ANA MARIA PAVEN ANA MARIA As dori sa va cer sfatul intr-o problema de familie. Sora mea a divortat in urma cu doi ani obtinand custodia deplina asupra copilului , care anul acesta ... (vezi toată discuția)
Stabilire domiciliu minor zooka zooka Buna ziua. Avem o fetita de 6 ani iar noi vom divorta in curand. Ce sanse am ca domiciliul minorei sa fie la mine, tatal ei? Fetita umbla la gradinita in ... (vezi toată discuția)
Divortul burduja burduja Daca copilul are peste 10 ani poate decide singur cu cine ramane in caz de divort? (vezi toată discuția)