avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... probleme cu cosul de fum al vecinului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

probleme cu cosul de fum al vecinului

Buna seara,
Vecinul din fata casi mele are cosul de fum al sobei fisurat deoarece iese fum pe sub streasina si chiar pe la rosturile acoperisului din bitum fiind, el, acoperisul.
A tot incercat sa rezolve dar degeaba. Acum, eu am casa la vreo 5 m distanta si e clar ca, daca Domne fereste, ardem amandoi.
Intrebare: de ce nu exista obligatie legala ( cu controale ca la gaze) sa-ti asiguri o buna functionare a cosului de fum ?
Unde trebuie sa ma adresez daca va continua in acest fel ? Casa este o hardughie de prin 53. Si a mea este de mult dar e totusi casa.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 19:25, 22 Noiembrie 2016
Buna seara,
Va puteti adresa vecinului in primul rand, eventual sa-l si ajutati sa isi repare cosul si va puteti adresa cu o notificare la serviciul de disciplina in constructii.
Va puteti adresa si Pompierilor.
Atentie, atat Discuplina in constructii cat si Pompierii s-ar putea sa-i aplice amenzi asa caaaaa
Stiti vorba romaneasca: Prietenii ti-ii alegi, vecinii ti-ii da Dumnezeu!
Nu e bine sa va certati din asa ceva.
Ultima modificare: Marți, 22 Noiembrie 2016
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norme privind cosurile de fum 3UGA 3UGA Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu legislatia privind cosurile de fum deoarece nu reusesc sa mai dau de ea. Ma intereseaza in special normele privind ... (vezi toată discuția)
Pot sa dau in judecata? CorneliaAdriana CorneliaAdriana Am o centrală pe cocs si lemne, iar vecinii mei imi tot fac reclamație cum ca iese fum pe horn si ca le intră fumul in casa. Au facut poze la casa, curte, ... (vezi toată discuția)
Coș de fum metalic amplasat peste limita de proprietate dorim ... loria48 loria48 Coș de fum metalic amplasat peste limita de proprietate Dorim să achiziționăm o casă construită la calcan cu vecinul din dreapta. Pe partea stângă ... (vezi toată discuția)