avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Coș de fum metalic amplasat peste limita de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Coș de fum metalic amplasat peste limita de proprietate Dorim ...

Coș de fum metalic amplasat peste limita de proprietate

Dorim să achiziționăm o casă construită la calcan cu vecinul din dreapta. Pe partea stângă casa vecină este tot construcție la calcan, iar actualul proprietar a fost de acord (verbal, nu există nimic semnat) ca vecinii să amplaseze un coș de fum metalic, înalt de aproximativ 6m, peste limita de proprietate. Practic coșul de fum respectiv nu iese prin acoperișul casei vecinilor, ci este prins pe exteriorul proprietății, pe peretele casei, și implicit se află în curtea casei pe care dorim să o cumpărăm. Ce modalități de rezolvare ar exista în acest caz? Putem notifica vecinii să îl îndepărteze? În eventualitatea în care extindem construcția actuală, PUG-ul local ne obligă să închidem frontul, acordul vecinului nefiind necesar. La ce riscuri ne supunem dacă îl îndepărtăm noi după obținerea autorizației de construcție?
Mulțumesc pentru orice sfat.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:45, 14 Martie 2023
Notificati oficial vecinul sa edifice cosul de fum pe proprietatea sa cu respectarea normelor in domeniu -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Nu desfasurati dv demersuri pentru dezafectare cos deoarece puteti fi acuzat de savarsirea de fapte sub incidenta penala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme vecini marius2t marius2t buna ziua!! Ma numesc X, am nevoie de cateva informatii.Am o problema cu un vecin intr-o zona pe langa Sibiu, unde cu un kg e branza si un miel se inchid ... (vezi toată discuția)
Cos de fum pe calcan mai inalt i97ccp i97ccp Buna seara, Am autorizatie de constructie, cu alipire la calcan. Nu a fost nevoie de acordul vecinului pentru emiterea autorizatiei. Acum, vecinul vrea bani, ... (vezi toată discuția)
Cos de fum a vecinului in apropierea casei mele gabrielli68 gabrielli68 Buna ziua! In acest an am terminat casa noua, cu autorizatie de constructie, receptie facuta in luna aprilie, locuiesc in ea din mai 2017. Simultan s-a ... (vezi toată discuția)