avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... promovarea functionarilor publici
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

promovarea functionarilor publici

Buna seara,am si eu o problema legata de promovarea functionarilor publici.Lucrez la o institutie publica ca contabil de 3 ani,in anul acesta am terminat facultatea ,si vreu si eu sa stiu care sunt pasii de urmat pentru am putea promova in functie ca sa nu mai lucrez cu salariul de 658 lei.
Cel mai recent răspuns: vali.herea , utilizator 23:05, 31 August 2009
Buna seara.
Promovarea functionarilor publici care sunt incadrati pe posturi ce presupun studii medii si care au absolvit studii universitare cu diploma de licenta, studii superioare de lunga durata sau studii superioare de scurta durata, in specialitatea in care sunt incadrati, se face in conformitate cu HG nr 611/2008 si cu Ordinul ANFP nr 10850/2008.
Cu alte cuvinte, functionarul public face o cerere catre conducatorul autoritatii publice prin care ii aduce la cunostinta ca a dobandit o astfel de diploma si prin care ii solicita sa dispuna organizarea examenului de promovare in clasa. Autoritatea publica este obligata sa organizeze acest examen. Dupa promovarea lui, se solicita ANFP transformarea postului respectiv ca urmare a promovarii examenului. Promovarea , in acest caz , nu este conditionata de existenta unui post vacant pe studiile respective. Pentru mai multe lamuriri studiati actele normative mentionate. Sa cautati HG 611/2008, modificata, pentru ca in forma initiala nu se facea referire la "studii universitare cu diploma de licenta" ci numai la studii superioare de lunga si scurta durata. Aceasta sintagma a fost introdusa printr-o modificare spre sfarsitul anului 2008.
Este un pic greoaie procedura, din cauza termenelor ce trebuiesc respectate. Multa bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)
Promovarea in clasa a functionarilor publici mihaitaene mihaitaene Am absolvit Facultatea de Drept si Administratie Publica, specializarea Administratie Publica, ciclul I Bologna, promotia 2009. Acum am sustinut examenul de ... (vezi toată discuția)
In noul stat postul meu e de studii superioare treb sa sustin concurs? aleksutzu aleksutzu 1.Am fost instiintat de catre cei de la resurse umane ca in noul stat ce urmeaza sa vina, functia pe care sunt incadrat s-a transformat din studii medii in ... (vezi toată discuția)