avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... aplicare lege 186/2016
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

aplicare lege 186/2016

pot beneficia de prevederile legii 186/2016 daca din mai 2016 beneficiez de pensie de invaliditate de gr. III? Mai am nevoie de cate luni de cotizare pentru stagiul complet (35 ani) . Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 08:52, 25 Noiembrie 2016
Nu.
Doar cei care nu au fost asigurati in ultimii 5 ani.
dar pensia de invaliditate grad III da posibilitatea de a lucra jumatate de norma. Deci pentru jumatatea de norma nelucrata se poate "cumpara" jumatate de pensie pentru perioda respectiva? multumesc!
Legea 186/2016

Art. 1.
(1)
..........................persoanele care nu au calitatea de pensionari pot efectua plata contribuţiei de asigurări sociale pentru perioadele de timp în care nu au avut calitatea de asigurat în sistemul public de pensii sau într-un sistem de asigurări sociale neintegrat acestuia.
D-voastra aveti calitatea de pensionar de invaliditate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare vechime pentru pensie JOHNVASILE JOHNVASILE As dori sa stiu daca pentru o perioada de 3 ani+9 luni (anii 1981-1984) se poate cumpara vechime in vederea pensionarii. In aceasta perioada persoana ... (vezi toată discuția)
Cumparare vechime in munca americanux americanux Buna ziua, daca imi cumpar acum vechime este luata in considerare pt sporul de vechime? Multumesc (vezi toată discuția)
Cumpararea de vechime cindea carmen cindea carmen Daca am terminat somajul in data de 03.02.2015 si doresc sa cumpar vechime pe luna februarie 2015 , se poate cumpara vechimea chiar daca se va suprapune luna ... (vezi toată discuția)