avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Nu pot recupera pensia alimentara din 2013
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Nu pot recupera pensia alimentara din 2013

Buna seara! Cu disperare,am o rugaminte!!! Spuneti-mi ce trebuie sa fac,care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmez,cui si unde trebuie sa ma adresez sa pot recupera pensia alimentara din 15 aprilie 2013 si pana in prezent de la tatal copilului care locuieste in Italia? Tribunalul a fixat 1/6 din salariul tatalui (22000-24000 euro anual ,am intrat greu in posesia veniturilor,de asta a durat atat), hotararea am primit-o in septembrie 2016,iar copilului meu ii trimite 83 lei,suma fixata din 2008 si motiv pentru care a fost dat in judecata,suma pe care am returnat-o inapoi.Am mers la procuratura,apoi la politie pentru ajutor,iar politia mi-a zis ca trebuie sa-l il dau in judecata in Italia cu avocat si executor italian poate rezolv ceva (din 15 aprilie 2013 pana in noiembrie 2016 s-a strans o suma),cum sa pot face asta,eu sunt bugetara,traiesc,respir si platesc taxe in Romania,copilul invata in Romania,ce pot sa fac? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 20:04, 24 Noiembrie 2016
Elleen a scris:

copilului meu ii trimite 83 lei,suma fixata din 2008 si motiv pentru care a fost dat in judecata,suma pe care am returnat-o inapoi.

Banii pe care cu REA-CREDINȚĂ i-ați returnat înapoi, nu mai aveți dreptul legal să-i recuperați nici măcar prin executor judecătoresc.
Juridic se consideră că i-ați primit și cheltuit, sau nu ați avut nevoie de iei.
`
Pentru a recupera diferența celor 83 lei, numai printr-un executor judecătoresc din Italia.
Există la Ministerul Justiţiei un Serviciu de cooperare internaţională, eu am conlucrat cu acel serviciu:

Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară

Serviciul cooperare judiciară internaţională în materie civilă şi comercială

email ddit@just.ro Fax 0372041079,

site internet www.just.ro, Cooperare judiciară internaţională

Tel. 0372041218, Fax 0372041079

Luaţi legătura cu acest serviciu, expuneţi situaţia, la vremea respectivă au fost foarte cooperanţi şi au lucrat cu celeritate.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator
La politie ați înregistrat o plângere sau doar ați întrebat ce puteți face?
Uneori, din necunoaștere sau pentru a scăpa de inregistrarea unui nou dosar, îndruma spre o instanță civila, deși era și de competenta lor.
Pe langa recomandările de mai sus...depuneți si o plângere penala, cereți număr de inregistrare. Neplata pensiei, stabilite prin hotărâre judecătorească, este infracțiune.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
AvTudor_com, utilizator
Da,sigur,am facut plangere la procuratura,acestia mi-au trimis dosarul la politia de unde apartin si in final au spus,ca trebuie sa caut avocat si executor italian,sa demareze procedurile in Italia.Eu respir aici in Romania,am facut ce am putut pentru copil....asta e Romania!!! In ce priveste,depasirea celor 3 ani si posibilitatea sa nu primeasca pensia din urma,a fost greseala tribunalului fiindca au completat gresit un formular A,pentru comisia rogatorie,au tergiversat procesul,am omis un aspect,tatal copilului a fost chemat in Italia,la tribunalul de unde apartine si nu s-a prezentat,iar mie mi s-a spus de catre judecator ca nu e obligat sa se prezinte,e un caz greu,am obosit,nu stiu unde si cui sa ma mai adresez,multumesc!
Doamnă, scrieţi sau sunaţi la adresa de mai sus, de ce vă plângeţi dacă nu faceţi ce v-am spus?Nu contează ce a zis judecătorul, calea LEGALĂ şi singura este cea indicată mai sus.Vi se va solicita hotărârea judecătorească, date despre tată, vedeţi şi dvs. ce vă cere şi aşteptaţi.
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia de intretinere D. Cristina D. Cristina Buna ziua. In urma divortului, prin hotarare judecatoreasca, fostul sot ar trebui sa plateasca pensia de intretinere, dar el nu vrea. Specific ca el lucreaza ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentară,recuperare creanțe din urma Alex_toma3 Alex_toma3 Bună ziua ce pot face ca să recuperez majorarea pensiei alimentare de 5000 de lei cu tot cu cheltuielile de judecata tatal meu a fost pus sa îmi.platească ... (vezi toată discuția)