avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bilet la ordin
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bilet la ordin

In 2008 am fost avalist la un bilet la ordin, care a fost pus in executare in martie 2010 deoarece firma care l-a avut garantie la un credit a intrat in insolventa iar in 2011 a intrat in faliment si apoi a fost dizolvata.La vremea respectiva executorul bancar mi-a pus poprire pe toate conturile din banci care executor bancar ulterior a devenit independent.Singurele demersuri facute pentru recuperarea datoriei au fost facute in septembrie 2010 dupa care nici banca, nici executorul nu au mai facut nimic.La Ing bank am in continuare un card de debit, care card, banca mi l-a blocat in septembrie pt suma de 68 lei desi aveam atunci peste patru sute de lei si de atunci mi se opresc comisioane in momentul de fata existand numai 30 lei.Desi am intreprins diverse metode cu cei de la juridic, acest departament nu vrea sa-mi dblocheze cardul ca sa-l inchid motivand ca doresc o adresa de la executor sau de la banca ca s-a stins datoria.Mentionez ca am un credit la alta banca si un card de debit la alta, acestea doua permitandu-mi sa le folosesc, deoarece stiu ca daca in trei ani nu s-a facut nici un demers pentru recuperarea creantei, aceasta s-a prescris.Ce pot face cu cardul de la Ing sau mai precis cu cei de la juridic, cu care nu ma inteleg?
Cel mai recent răspuns: mainneba , utilizator 18:10, 24 Noiembrie 2016
Prescrierea este o sanctiune aplicata creditorului pentru faptul ca in termen de 3 ani nu s-a ingrijit de recuperarea debitului.
Prescrierea nu actioneaza automat, ea trebuie recunoscuta printr-o hotarare judecatoreasca.
Și practic ce trebuie făcut?va multumesc
Cum trebuie recunoscuta, deoarece aceeași banca mi a cerut sa fac contestație la executare, lucru care ma determina sa plătesc taxa de timbru la o valoare de 125.000 lei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu dupa prescriere datorie roxana2014 roxana2014 Buna ziua, In cazul in care in 3 ani de la primirea de catre debitor a somatiei de plata din partea unui executor judecatoresc pentru plata unui credit ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar-care sunt pasii urmatori? animis31 animis31 Buna ziua! In 2007 am \\"achizitionat\\" un credit de la o banca, in euro. Dupa cateva luni nu am mai reusit sa platesc ratele, iar in 2008 banca m-a ... (vezi toată discuția)
Poprire cont pentru o datorie inexistenta Eduard Iulian Eduard Iulian In urma cu 5 ani si jumatate am facut un credit la Garanti Bank de 15000 lei la care ei mi-au atasat un card de credit sau linie de credit, Dumnezeu stie cum ... (vezi toată discuția)