avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Poprire cont bancar-care sunt pasii urmatori?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Poprire cont bancar-care sunt pasii urmatori?

Buna ziua!
In 2007 am "achizitionat" un credit de la o banca, in euro. Dupa cateva luni nu am mai reusit sa platesc ratele, iar in 2008 banca m-a introdus in biroul de credit cu G "cont dat la colectare interna/externa" si cu L "cont scos in afara bilantului" pt suma de 16 euro (comision de administrare pt cardul aferent contului), in anul 2009.
Azi am aflat ca din nov 2010 exista o poprire pe contul meu de la ceva Birou Executor Judecatoresc si ceva firma de recuperare banuiesc.
Va rog indrumati-ma ce trebuie sa fac mai departe pt a putea inlatura acea poprire si a inchide contul de la banca respectiva definitiv.
Care este termenul de prescriere a unei datorii fata de o banca? Exista posibilitatea sa fie ridicata aceasta poprire pe cont in baza unei prescrieri a datoriei respective?Daca da, ce trebuie sa fac mai departe?
Daca nu, ce imi recomandati sa fac? Sa contactez acel executor sau nu?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Mihai Costache , Avocat 15:10, 3 Octombrie 2012
daca s-a infiintat poprirea ea poate fi desfiintata prin plata debitului sau inchiderea contului. puteti inchide contul bancar deoarece poprirea nu inseamna interdictia de a rezilia contractul de cont curent cu banca.
prin inchiderea contului, poprirea se va desfiinta deoarere ramine fara obiect.
Va multumesc pentru raspuns, insa banca a refuzat inchiderea contului pana nu am dovada sistarii popririi, motivand ca nu pot face nici un demers asupra contului deoarece e poprit. Din ce am citit pana acum, am inteles ca nici contestare la executare nu mai pot face deoarece aceasta se face in 15 zile de la data instiintarii executarii. Executare de care am fost instiintata si am luat cunostinta ieri,la banca.
Plata debitului nu am cum sa o fac deoarece este o suma foarte mare. Ce mai pot face??
Oare as putea invoca prescrierea datoriei? Din ce am citit nu am inteles foarte bine exact cum functioneaza. Ce pot sa va spun ca data primei restante sau momentul din care nu s-a mai facut nici o plata in contul de credit a fost oct 2007, iunie 2008 banca mi-a dat contul la colectare interna/externa, conform Biroului de credit. iar poprirea pe cont a fost pusa in 17 nov 2010. Creditul a fost facut pe 10 ani, adica 2007-2017. Exista in acest caz prescriere sau nu? Pot ataca poprirea pe baza prescrierii datoriei ?
puteti lasa contul asa cum este si nu il mai alimentati cu bani. poprirea pe un cont ce nu il mai folositi nu are cum sa va deranjeze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bilet la ordin mainneba mainneba In 2008 am fost avalist la un bilet la ordin, care a fost pus in executare in martie 2010 deoarece firma care l-a avut garantie la un credit a intrat in ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta banca jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua. In 2008 am achizitionat un card de credit. Incepatd cu luna martie 2009 nu am mai achitat nici o rata(..ale tineretii valuri..), pana in momentul ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! am nevie de sfatul dvs! acum 12 ani de zile am facut ... lavinia82 lavinia82 Buna ziua! Am nevie de sfatul dvs! Acum 12 ani de zile am facut un credit in euro pe care nu l-am platit, creanta a fost data catre mai multe firme de ... (vezi toată discuția)