Buna ziua!
Am nevie de sfatul dvs! Acum 12 ani de zile am facut un credit in euro pe care nu l-am platit, creanta a fost data catre mai multe firme de recuperari. Intrebare: cum as putea sa renegociez cu banca rambursarea si comisionul ?
Buna ziua, inainte de orice negociere, trebuie vazut daca nu cumva este prescrisa creanta bancii. Banca putea sa va ceara rambursarea in termen de 3 ani de la ultima dvs. plata. Daca intre timp, nu a facut acte de intrerupere a cursului prescriptiei, nu datorati nimic. Contactati un avocat care sa analizeze documentele inainte de a demara orice negociere intrucat aceasta presupune o recunoastere care in anumite conditii este favorabila bancii.
Multumesc pentru promtitudine!
Creditul a fost facut in 2007 (14 ani), iar in 2008 banca a vandut creanta (am dovada). Am primit si o somatie de la executorul judecatoresc in 2010. Mentionez ca am avut codebitor, Se poate negocia cu firmele de recuperare pein firma de mediere?
magiccom
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Doamna vorbiti cu un avocat pt ca s-ar putea sa nu mai platiti deoarece se datoriile de acest fel se prescriu in 3 ani de la ultima plata daca nu se fac demersuri pt recuperarea lor, prescrierea datoriei inseamna ca debitorul (persoana care a luat credit) nu mai poate fi obligat sa o plateasca.