avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua! Am nevie de sfatul dvs! Acum 12 ani de zile ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua! Am nevie de sfatul dvs! Acum 12 ani de zile am facut ...

Buna ziua!
Am nevie de sfatul dvs! Acum 12 ani de zile am facut un credit in euro pe care nu l-am platit, creanta a fost data catre mai multe firme de recuperari. Intrebare: cum as putea sa renegociez cu banca rambursarea si comisionul ?
Cel mai recent răspuns: magiccom , utilizator 15:41, 20 Mai 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, inainte de orice negociere, trebuie vazut daca nu cumva este prescrisa creanta bancii. Banca putea sa va ceara rambursarea in termen de 3 ani de la ultima dvs. plata. Daca intre timp, nu a facut acte de intrerupere a cursului prescriptiei, nu datorati nimic. Contactati un avocat care sa analizeze documentele inainte de a demara orice negociere intrucat aceasta presupune o recunoastere care in anumite conditii este favorabila bancii.
Multumesc pentru promtitudine!
Creditul a fost facut in 2007 (14 ani), iar in 2008 banca a vandut creanta (am dovada). Am primit si o somatie de la executorul judecatoresc in 2010. Mentionez ca am avut codebitor, Se poate negocia cu firmele de recuperare pein firma de mediere?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamna vorbiti cu un avocat pt ca s-ar putea sa nu mai platiti deoarece se datoriile de acest fel se prescriu in 3 ani de la ultima plata daca nu se fac demersuri pt recuperarea lor, prescrierea datoriei inseamna ca debitorul (persoana care a luat credit) nu mai poate fi obligat sa o plateasca.
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
magiccom, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionarea creantei bancare andresclaudia andresclaudia am un contract de credit bancar(nevoi personale fara ipoteca)din 2007. Ultima rata achitata in aprilie 2008. creditul a fost cesionat in data de30 01 2009 ... (vezi toată discuția)
Prescriere creanta banca jamesbond12 jamesbond12 Buna ziua. In 2008 am achizitionat un card de credit. Incepatd cu luna martie 2009 nu am mai achitat nici o rata(..ale tineretii valuri..), pana in momentul ... (vezi toată discuția)
Se prescrie neplata datoriei dupa 3 ani? tatiananae81 tatiananae81 Buna ziua, Acum mai bine de 10 ani am facut pe numele meu un abonament pentru cineva(stiu, mare greseala), care binenteles ca nu l-a mai platit... Ultima ... (vezi toată discuția)