avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 884 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Prescriere creanta banca
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Prescriere creanta banca

Buna ziua.
In 2008 am achizitionat un card de credit. Incepatd cu luna martie 2009 nu am mai achitat nici o rata(..ale tineretii valuri..), pana in momentul de fata, avand o poprire pe acel cont. Am fost o perioada plecat si din tara.
Am fost contactat de cateva ori telefonic de cei de la Banca, m-au intrebat daca am reusit sa fac ceva cu aceea poprire, nereusind sa fac nimic nici pana acum.
Ideea este ca banca nu a efectuat nici un demers, pentru a sa is recupereze creanta, inplinindu-se in acest moment mai mult de 5 ani decand nu am mai platit nimic la banca.

Eu in momentul de fata nu mai am de gand sa plec din tara, lucrez si as dori sa fac un mic imprumut la o banca, ca pe langa economii, sa imi achizitionez un apartament. In momentul de fata nu pot sa fac acest lucru datorita notificarii situatiei in Biroul de Credit.

Intrebarea mea este daca as putea opune bancii prescrierea datoriei si daca le as putea solicita in vreun fel sa notifice Biroul de credit ca creanta este prescrisa sau ar trebui sa gasesc o sulutie cu banca pentru stingerea acestui debit (achitarea creantei catre banca)?



Cu stima
conform legislatiei de la data incheierii contractului de credit, banca daca nu plateati, putea sa va trimita o somatie prin executorul judecatoresc prin care sa va solicite plata si astfel sa intrerupa cursul prescrierii datoriei care este de 3 ani.
asa ca, printr-un avocat, puteti trimite o solicitare bancii, sa nu va mai caute ca va cauta degeaba, datoria fiind prescrisa.
sunt foarte multe aspecte de discutat in cazul acesta al dvs. eu v-am spus doar in linii mari.
sa nu uitam si de clauzele contractuale care nu sunt deloc de neglijat si care ar trebui studiate de un avocat, fiindca sunt contracte atat de bine facute de juristii lor, incat mai ca nu se prescrie in veci datoria- nu cred ca este cazul la dvs.
in plus foarte multe dintre societatile de recuperari creante cu care colaboreaza bancile, n-au nici un contract de mandat ca sa isi justifice calitatea in fata dvs. nu stiu daca banca a cesionat creanta catre o firma de recuperari...eu vb in mare, cam cum se intampla de regula
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
MYRA CIMPEAN , Avocat
Ultima oara am fost sunat, anul trecut de o doamna care mi a spus ca este directiare de sucursala, sucursala care a emis cardul de credit, care ma intrebat daca am vreau sa mai platesc. De atunci nu am mai primit nimic de la ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorie banca albinet albinet Daca nu am platit rata la o banca de mult timp si abia in data de 27.03.2009 a ajuns la firma de recuperare , trebuie sa o platesc sau s-a prescris? (vezi toată discuția)
Biroul de credit Maximmm Maximmm Buna ziua. In data de 25.08. 2020 am facut o interogare la biroul de credit si am descoperit ca am o inscriere in biroul de credit cu urmatorul mesaj: Sold ... (vezi toată discuția)
Poprire cont bancar-care sunt pasii urmatori? animis31 animis31 Buna ziua! In 2007 am \\"achizitionat\\" un credit de la o banca, in euro. Dupa cateva luni nu am mai reusit sa platesc ratele, iar in 2008 banca m-a ... (vezi toată discuția)