Buna seara, tinand cont de noul cod penal ce ar fi mai favorabil pentru un sofer care a savarsit infractiunea de ucidere din culpa , mentionand ca nu are antecedente penale,dispune de studii superioare si foarte bine integrat in comunitate? Din ce am citit multe persoane aleg pedeapsa cu suspendarea deoarece iti asigura recuperarea permisului de la 1 an dupa ce ramane sentinta definitiva, insa amanarea pedepsei in opinia mea este mai favorabila dar iti poate suspenda dreptul de a conduce cu minim 2 ani. Soferul a cerut acord de recunoastere a vinovatiei, pe ce considerati ca ar trebui sa mearga? din ce stiu la amanarea pedepsei in toate cazurile de ucidere din culpa se da ca si pedeapsa complementara interzicerea de a conduce pe o perioada de 2 ani.
Instanta face apreciere in ceea ce priveste legea mai favorabila, nu prea conteaza ce alege inculpatul, iar in cazul dvs, din toata jurisprudenta pe care o cunosc, legea veche este apreciata ca fiind mai favorabila.
Stiu ca instanta va face aprecierea in legatura cu pedeapsa, doar voiam sa stiu daca e obligatoriu ca la ucidere din culpa in cazul amanarii sa dea automat si interzicerea dreptului de a conduce pe o perioada de 2 ani. Va multumesc!
Doar masurile de supraveghere de la art. 85 alin.1 C.P. sunt obligatorii, aceasta obligatie prevazuta la art. 85 alin.2 lit. g C.P.este la aprecierea instantei.