avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 839 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amanarea aplicarii pedepsei sau suspendare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amanarea aplicarii pedepsei sau suspendare

Buna seara, tinand cont de noul cod penal ce ar fi mai favorabil pentru un sofer care a savarsit infractiunea de ucidere din culpa , mentionand ca nu are antecedente penale,dispune de studii superioare si foarte bine integrat in comunitate? Din ce am citit multe persoane aleg pedeapsa cu suspendarea deoarece iti asigura recuperarea permisului de la 1 an dupa ce ramane sentinta definitiva, insa amanarea pedepsei in opinia mea este mai favorabila dar iti poate suspenda dreptul de a conduce cu minim 2 ani. Soferul a cerut acord de recunoastere a vinovatiei, pe ce considerati ca ar trebui sa mearga? din ce stiu la amanarea pedepsei in toate cazurile de ucidere din culpa se da ca si pedeapsa complementara interzicerea de a conduce pe o perioada de 2 ani.

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: johnny8 , utilizator 16:51, 24 Noiembrie 2016
Instanta face apreciere in ceea ce priveste legea mai favorabila, nu prea conteaza ce alege inculpatul, iar in cazul dvs, din toata jurisprudenta pe care o cunosc, legea veche este apreciata ca fiind mai favorabila.
Stiu ca instanta va face aprecierea in legatura cu pedeapsa, doar voiam sa stiu daca e obligatoriu ca la ucidere din culpa in cazul amanarii sa dea automat si interzicerea dreptului de a conduce pe o perioada de 2 ani. Va multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
johnny8, utilizator
Doar masurile de supraveghere de la art. 85 alin.1 C.P. sunt obligatorii, aceasta obligatie prevazuta la art. 85 alin.2 lit. g C.P.este la aprecierea instantei.
Va multumesc pentru raspunsuri, o zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, ucidere din culpa, culpa comuna si posibilitatea amanarii pedepsei radu_vasilescu87 radu_vasilescu87 Buna ziua, Am fost contactat de prietenul X, sofer de salvare, care ma roaga sa il reprezint intr-un proces penal, unde acesta este cercetat pentru ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima electrosystem electrosystem Un prieten angajat sofer la o firma de distributie medicamente a accidentat mortal (in timpul programului) o batrana pe o trecere de pietoni semnalizata ... (vezi toată discuția)
Diferenta dintre interzicearea dreptului de a conduce si anularea permisului florentin29 florentin29 Buna seara, Revin dupa ceva timp,va rog sa imi spuneti care este diferenta dintre cele 2 cazuri.Anularea permisului stiu ce presupune,dilema mea este ... (vezi toată discuția)