avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Filmată fără acordul meu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Filmată fără acordul meu

Buna seara! Tocmai am aflat si am vazut ca fostul meu iubit a postat o filmare cu mine in care intretineam relații sexuale, filmulet facut fara acordul meu, eu aflând chiar acum de existenta lui. Pur si simplu al m-a filmat pe ascuns, iar acum l-a postat o Youtube, pentru a nu pierde un pariu de pe urma căruia castiga o suma de bani, respectiv 1500 de euro. Filmarea a fost trimisă mai multor persoane pe mediul virtual, inclusiv surorii mele. Dupa ce am aflat i-am spus ca ma voi duce la poliție el a negat si a sters filmarea, insa eu o mai am, plus conversația cu sora mea in care a precizat de pariu si de suma de bani. Ce pot face in situatia asta?
Cel mai recent răspuns: Mirrella P. , utilizator 22:47, 1 Decembrie 2016
Dati detalii: in film erati minora sau majora?
Eram majora
Chiar majoră fiind, consider că putem vorbi despre infracțiunea prevăzută de art. 226 din Noul cod penal. ideea este să dovediți fapta și, mai mult, lipsa acordului dvs. pentru a fi filmată în acele ipostaze și plasarea lor pe you tube.
Art. 226
Violarea vieţii private
(1) Atingerea adusă vieţii private, fără drept, prin fotografierea, captarea sau înregistrarea de imagini, ascultarea cu mijloace tehnice sau înregistrarea audio a unei persoane aflate într-o locuinţă sau încăpere ori dependinţă ţinând de aceasta sau a unei convorbiri private se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 6 luni sau cu amendă.
(2) Divulgarea, difuzarea, prezentarea sau transmiterea, fără drept, a sunetelor, convorbirilor ori a imaginilor prevăzute în alin. (1), către o altă persoană sau către public, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(3) Acţiunea penală se pune în mişcare la plângerea prealabilă a persoanei vătămate.
(4) Nu constituie infracţiune fapta săvârşită:
a) de către cel care a participat la întâlnirea cu persoana vătămată în cadrul căreia au fost surprinse sunetele, convorbirile sau imaginile, dacă justifică un interes legitim;
b) dacă persoana vătămată a acţionat explicit cu intenţia de a fi văzută ori auzită de făptuitor;
c) dacă făptuitorul surprinde săvârşirea unei infracţiuni sau contribuie la dovedirea săvârşirii unei infracţiuni;
d) dacă surprinde fapte de interes public, care au semnificaţie pentru viaţa comunităţii şi a căror divulgare prezintă avantaje publice mai mari decât prejudiciul produs persoanei vătămate.
(5) Plasarea, fără drept, de mijloace tehnice de înregistrare audio sau video, în scopul săvârşirii faptelor prevăzute în alin. (1) şi alin. (2), se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.
-------


din lege reiese ca depinde unde v-a filmat. daca v-a filmat la dvs acasa este penal, daca v-a filmat acasa la el este legal.
Atentie la 4.b., ca doar n-au facut sex prin glory hole.

Ca urmare banuiesc ca Politia nu se va baga si va ramane de rezolvat cazul intr-un proces in drept civil pe tipicul "cuvantul lui contra cuvantului ei". Ea poate pierde inutil timp, nervi si bani cu procesul si sa nu ajunga la niciun rezultat (nu e sigur ca il va castiga).
Ultima modificare: Vineri, 25 Noiembrie 2016
tgeorgescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Postarea de material video cu continut sexual pe site-uri de profil ContSters329725 ContSters329725 Buna ziua. Va rog daca ma puteti ajuta cu o chestiunea. Am o amica (25 de ani) si care in anul 2013 a avut o relatie cu un baiat (26 ani) si baiatul a ... (vezi toată discuția)
Refuz confruntare martori viorelv viorelv Va rog sa-mi spuneti ce este de facut in cazul in care instanta nu a încuviințat procedeul probatoriu al confruntarii intre martori, deși reiese clar faptul ... (vezi toată discuția)