In speranta ca am incadrat corespunzator acest subiect (in caz contrar rog un moderator sa mute acest post la rubrica cuvenita) va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi privind speta de mai jos.
Sunt in curs de achizitionare a unei locuinte ( casa) in judetul Ilfov de la un dezvoltator persoana fizica care construieste cateva case insiruite, stadiul acestora in momentul de fata fiind la alb. Am incheiat cu acesta un antecontract la notar prin care ne angajam ca unul sa cumpere si celalalt sa vanda o casa "la cheie", antecontract care deja s-a prelungit printr-un act aditional ce se afla in termen. In prezent dezvoltatorul nu isi mai respecta promisiunile facute si anume nu mai doreste racordarea individuala cu energie electrica a imobilelor pe motiv ca nu estimat costurile asa de mari cu bransamentul electric si nu poate suporta el aceste costuri pentru ca nu mai face profitul estimat, fapt pentru care ne-a comunicat ca bransamentul sa ni-l tragem noi pe costurile noastre dupa finalizarea contractului de vanzare-cumparare. Mentionez ca nu este singurul lucru la care a renuntat sa il mai faca la aceste case insa acesta este cel mai important. Lipsa energiei electrice ne impiedica in obtinerea creditelor de la banca pentru finalizarea contractelor de vanzare cumparare intrucat la evaluarea bancii proprietatile trebuie sa aiba si bransamentul individual, nu cel de santier, care oricum este valabil doar pe perioada autorizatiei de construire dupa care va fi intrerupt de ENEL.
Nu doresc sa renunt la achizitionarea imobilului intrucat am investit pe langa avansul foarte mare pe care l-am achitat in mai multe transe si foarte multi bani pentru personalizarea locuintei dupa propriile gusturi dar si foarte multa munca pe care oricum nu pot sa o cuantific.
Va rog sa imi comunicati care sunt modalitatile prin care sa imi protejez investitiile care nu sunt nici pe departe de neglijat dar nici nu doresc sa achizitionez o locuinta in care nu pot sa locuiesc nefiind racordata la energie electrica sau sa suport eu ulterior impreuna cu restul vecinilor aceste costuri enorme. Cat despre actele imobilului, nici nu mai se pune in discutie, intrucat dezvoltatorul ne-a mintit in permanenta, ba ca nu sunt gata, ba ca nu a lucrat nu stiu ce institutie si ca nu i-a eliberat un act, ba ca el face tot ce ii sta in putinta sa grabeasca eliberarea actelor........ numai minciuni. Cum pot sa verific respectarea documentatiilor si a formalitatilor pe care acestea le avea ca obligatii pentru construirea acestor locuinte ( cadastru, intabulare si alte formalitati funciare) ?
Cel mai bine e sa angajati un avocat care sa se ocupe de aceste chestiuni care va framanta .
Totusi , cu aceeasi bani eu cred ca v-ati putea rezolva bransamentul .
Daca constructia este autorizata , inseamna ca are aviz de la enel de racordare la reteaua electrica .
Costurile nu sunt mari in acest caz .
Dvs. hotarati. ce faceti cu banii dvs.
Buna ziua,
Va trebui sa actionati acel dezvoltator in instanta.
Incercati si cu o notificare transmisa scris fie sub semnatura fie transmisa scrisoare recomandata cu confirmare de primire.
Va sfatuiesc sa nu demarati singur aceste demersuri ci sa solicitati ajutorul unui avocat avand in vedere ca este o speta destul de lunga si de greu de sustinut.
Negociati cu dezvoltatorul si platiti o parte din costuri. Nu pot fi prea mari. Acum cam 6 ani m-am racordat si eu, dar nu tin minte sa fi costat prea mult.
buna ziua,
in caz ca expira perioada stipulata in antecontract, cand se face prelungirea perioadei prin act aditional se mai plateste ceva la notar?
Care sunt costurile?
Multumesc frumos de eventuale raspunsuri.