avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 571 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Nerespectare termeni antecontract de catre dezvoltator
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Nerespectare termeni antecontract de catre dezvoltator

Buna ziua,


In speranta ca am incadrat corespunzator acest subiect (in caz contrar rog un moderator sa mute acest post la rubrica cuvenita) va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi privind speta de mai jos.

Sunt in curs de achizitionare a unei locuinte ( casa) in judetul Ilfov de la un dezvoltator persoana fizica care construieste cateva case insiruite, stadiul acestora in momentul de fata fiind la alb. Am incheiat cu acesta un antecontract la notar prin care ne angajam ca unul sa cumpere si celalalt sa vanda o casa "la cheie", antecontract care deja s-a prelungit printr-un act aditional ce se afla in termen. In prezent dezvoltatorul nu isi mai respecta promisiunile facute si anume nu mai doreste racordarea individuala cu energie electrica a imobilelor pe motiv ca nu estimat costurile asa de mari cu bransamentul electric si nu poate suporta el aceste costuri pentru ca nu mai face profitul estimat, fapt pentru care ne-a comunicat ca bransamentul sa ni-l tragem noi pe costurile noastre dupa finalizarea contractului de vanzare-cumparare. Mentionez ca nu este singurul lucru la care a renuntat sa il mai faca la aceste case insa acesta este cel mai important. Lipsa energiei electrice ne impiedica in obtinerea creditelor de la banca pentru finalizarea contractelor de vanzare cumparare intrucat la evaluarea bancii proprietatile trebuie sa aiba si bransamentul individual, nu cel de santier, care oricum este valabil doar pe perioada autorizatiei de construire dupa care va fi intrerupt de ENEL.
Nu doresc sa renunt la achizitionarea imobilului intrucat am investit pe langa avansul foarte mare pe care l-am achitat in mai multe transe si foarte multi bani pentru personalizarea locuintei dupa propriile gusturi dar si foarte multa munca pe care oricum nu pot sa o cuantific.

Va rog sa imi comunicati care sunt modalitatile prin care sa imi protejez investitiile care nu sunt nici pe departe de neglijat dar nici nu doresc sa achizitionez o locuinta in care nu pot sa locuiesc nefiind racordata la energie electrica sau sa suport eu ulterior impreuna cu restul vecinilor aceste costuri enorme. Cat despre actele imobilului, nici nu mai se pune in discutie, intrucat dezvoltatorul ne-a mintit in permanenta, ba ca nu sunt gata, ba ca nu a lucrat nu stiu ce institutie si ca nu i-a eliberat un act, ba ca el face tot ce ii sta in putinta sa grabeasca eliberarea actelor........ numai minciuni. Cum pot sa verific respectarea documentatiilor si a formalitatilor pe care acestea le avea ca obligatii pentru construirea acestor locuinte ( cadastru, intabulare si alte formalitati funciare) ?
Cel mai recent răspuns: raisa07 , utilizator 16:14, 8 Iulie 2020


Buna ziua,
in caz ca expira perioada stipulata in antecontract, cand se face prelungirea perioadei prin act aditional se mai plateste ceva la notar?
Care sunt costurile?
Multumesc frumos de eventuale raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament credit ipotecar. buna seara. as avea și eu nevoie ... NeluCumpanasu NeluCumpanasu Apartament credit ipotecar. Buna seara. As avea și eu nevoie de ceva informații dacă se poate. Urmează sa achiziționez un apartament prin credit ... (vezi toată discuția)
Dezvoltator racordare energie electrică imobil credit ipotecar Ion Oana M. Ion Oana M. Bună ziua. Suntem în proces de achiziție a unui imobil (casă și curte). A fost achitat avansul, urmând ca restul sumei să fie plătit prin credit ... (vezi toată discuția)