avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 963 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegatie / Zile lucrate in weekend
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegatie / Zile lucrate in weekend

Buna ziua,

Prietenul meu lucreaza in Olanda, insa este angajat la firma din Romania. Programul este de luni pana sambata, fara a fi platit in plus sau a primi zi libera pentru sambetele lucrate. De sarbatorile legale din Romania nu are zi libera, iar acum trebuie sa lucreze si dumnica, fara a primi zi libera sau sa fie platit in plus.

Doresc sa stiu exact daca se aplica liberele legale din tara in strainatate, daca i se poate desface contractul de munca in cazul in care refuza sa lucreze si duminica si daca este legal sa lucreze 6 zile pe saptamana.

Multumesc!
Ultima modificare: Joi, 24 Noiembrie 2016
Andreea_A007, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:03, 27 Noiembrie 2016
Cum lucreaza prietenul dvs in Olanda , este detasat/delegat?
Firma angajatoare din Romania a fost angajata in Olanda pentru o lucrare. Eu as considera ca este delegatie, dar poate gresesc.
Sunt doua posibilitati : delegare sau detasare.

Insa c.i.m. fiind incheiat cu un angajator roman,se respecta Codul Muncii din tara , cu exceptia cazului in care legislatia statului pe al carui teritoriu se executa contractul individual de munca este mai favorabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi banesti andremaria67 andremaria67 buna ziua!in decembrie 2007 am fost preluati de o firma care ne-a introdus toate sporurile in salariu(inclusiv cel de toxicitate care conform ccmn nu se ... (vezi toată discuția)
Munca in strainatate calinaremus calinaremus Buna ziua Sunt angajat la o firma din Romania .In momentul de fata sunt in delegatie in strainatate .Daca in decursul delegatiei, o sarbatoare nationala cum ... (vezi toată discuția)
Plata sarbatorilor legale luxi luxi La firma la care lucrez in prezent sambetele si duminicile sunt platite ca o zi obisnuita de lucru + o zi libera platita, la fel au fost platite si ... (vezi toată discuția)