avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general contabilitatea automatelor cu monede....
Discuție deschisă în Contabilitate în general

contabilitatea automatelor cu monede....

Buna ziua. Ma poate ajuta cineva cu sistemul de tinere a contabilitatii pentru automate de manusi, papuci de unica folosinta din spitale? La acestea introduci moneda si clientul ia manusile sau papucii de unica folosinta cu care intra in spital. Dar contabilitatea de la automatele de cafea? Pot gasi cumva si o monografie in acest sens? Sunt incepatoare. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 14:02, 6 Septembrie 2009
Contabilitatea transpune pe hartie niste fapte; un fel de istorie mai cifrata. Plecand de aici nu avem decat sa enumeram faptele si sa le transpunem in limbaj contabilicesc.
In cazul automatelor pentru manusi si papuci avem:

Dupa montarea automatelor acestea sunt gestionate de o/niste persoana/persoane desemnate de societate (sa-i zicem gestionar automate, GA) sa introduca initial marfa in ele, sa ridice banii si sa inlocuiasca marfa vanduta.

Dupa montarea bancomatelor GA primeste avizul de insotire marfa o anumita cantitate de marfa necesara umplerii acestora.

Asta inseamna transfer de marfa, adica:
371.1__ = 371.2____ cu valoarea avizului
"Depozit" "Automate"

Periodic GA trebuie sa completeze marfa si sa ridice banii. Pentru ca nu se stie exact cat s-a vandut in aceste automate GA primeste pe avizul de insotire marfa o anumita cantitate de marfa.

Asta inseamna transfer de marfa, adica:
371.1__ = 371.2____ cu valoarea avizului
"Depozit" "Automate"


La fiecare bancomat GA inlocuieste marfa si ridica banii. Valoarea celor doua este aceeasi avand in vedere ca marfa vanduta se inlocuieste (se umple automatul). GA are asupra sa doua borderouri: (1) ce marfa s-a inlocuit si (2) ce bani s-au ridicat. Dupa turul facut la toate automatele GA se duce la depozit si depune marfa ramasa cu un aviz de insotire marfa si la casierie banii pentru marfa vanduta si primeste chitanta.

Aceasta inseamna:

(1) vanzare de marfa si incasarea de numerar, adica:
5311_____ = 707 cu suma predata la casierie
"Casa in lei" "Venituri din vanzarea marfurilor"

si (2) descarcarea de gestiune
%_____________ = 371.2 cu suma predata la casierie
"Automate"
378 cu valoarea adaosului comercial
"Diferente de pret
607 cu diferenta dintre cele doua
Cheltuieli marfuri"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comert cu ridicata si amanuntul kamy_nora kamy_nora Buna ziua, Un depozit en gross doreste sa vanda marfa si catre populatie. Si-a luat casa de marcat si a delimitat un spatiu pentru vanzarea cu amanuntul. ... (vezi toată discuția)
Intrebare urgenta crischiaga crischiaga Cum se procedeaza in situatia cand am o factura de achizitie marfuri si trei gestiuni(puncte de lucru). Se poate imparti factura in 3 NIR-uri? (vezi toată discuția)
Marfuri trimise in custodie elims_mn elims_mn Buna ziua, As vrea sa trimit marfuri in custodie. Trebuie sa fac si aviz de custodie si proces verbal de custodie? Sau se poate face doar una din ele. Imi ... (vezi toată discuția)