Bună ziua . Vin și eu cu o întrebare pe care nu știam cui să o adresez .
Din câte am citit din legea nr 143/2000 , capitolul II , consumul de droguri / traficul de droguri este pedepsit cu 3-15 ani de închisoare :
Art. 2 (1) Cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea in vanzare,
vanzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpararea, detinerea ori alte operatiuni privind
circulatia drogurilor de risc, fara drept, se pedepsesc cu inchisoare de la 3 la 15 ani si interzicerea unor drepturi.
Cele precizate în Art. 2 (1) se aplică și în cazul minorilor ?
Am o cunoștință care la momentul actual se află în clasa a X a și este suspectat de trafic de iarbă în doză de maxim 10 grame + consum. Se aplică Art. 2 și riscă 3-15 ani sau ce se va întâmpla cu el în caz că va fi găsit vinovat ?
ART. 113 c.p.
Limitele răspunderii penale
(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.
(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.
(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.
ART. 114
Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.
Buna seara,
conform Art. 113 C.Pen.
Limitele răspunderii penale
(1) Minorul care nu a împlinit vârsta de 14 ani nu răspunde penal.
(2) Minorul care are vârsta între 14 şi 16 ani răspunde penal numai dacă se dovedeşte că a săvârşit fapta cu discernământ.
(3) Minorul care a împlinit vârsta de 16 ani răspunde penal potrivit legii.
Deci raspunde penal.
Conform Art. 114 cod Penal
Consecinţele răspunderii penale
(1) Faţă de minorul care, la data săvârşirii infracţiunii, avea vârsta cuprinsă între 14 şi 18 ani se ia o măsură educativă neprivativă de libertate.
(2) Faţă de minorul prevăzut în alin. (1) se poate lua o măsură educativă privativă de libertate în următoarele cazuri:
a) dacă a mai săvârşit o infracţiune, pentru care i s-a aplicat o măsură educativă ce a fost executată ori a cărei executare a început înainte de comiterea infracţiunii pentru care este judecat;
b) atunci când pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea săvârşită este închisoarea de 7 ani sau mai mare ori detenţiunea pe viaţă.
Buna ziua vinsi eu cu o intrebare!
De ceva timp sunt urmarit peste got pas cu pas de civili,cu scopul de ma prinde in flagrant in timp ce vand ...eu nu sunt dealer chiar si de consum m-am lasat,imi este foarte greu..sunt mereu panicat și nu mă pot gândi la altceva decât că mi se va face o înscenare ca să fiu incriminat eu bănuiesc că cineva ma băgat la înaintare ce ar trebui să fac ca să nu îmi pierd mințile vă rog dacă se poate să mă ajutați cu un răspuns Vă mulțumesc!
Inscenari se pot face dar este destul de dificil.
Incercati sa va cautati avocat ca sa fiti pregatit ca sa va aparati.
Politistii va vor spune ca nu aveti nevoie de avocat daca sunteti nevinovat si daca nu ati gasit anterior.
In caz de inscenare cazul poate fi extrem de dificil deoarece adesea exista probe.
Buna seara, am nevoie de niste pareri pt ca mi se pare ca avocatul meu este platit degeaba.....sunt acuzata de urmatoarele:
-tragic de droguri de mare risc in forma continuata cu art 2 al 2 din leg 143/2000 cu aplicarea art 35 al 1 c.p si art 5 c.p (2 acte materiale) si 113 c.p
-tragic de droguri de risc cu art 2 al 1 leg 143/2000 (un act material) cu aplicare art 5 c.p si art 113 c.p
-detinere de droguri de risc cu art 4 al 1 din leg 143/2000 cu aplicare art 113 c.p
specific ca faptele pe care le am facut la momentul acela nu aveam discernamant aveam 17 ani si am facut si expertiza si rezultatul pe care l au pus a fost: discernamant usor diminuat.....nu am antecedente penale....intrebarea mea este daca iau mai mult de 3 ani.....