avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Pasaport minori in regim de urgenta
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Pasaport minori in regim de urgenta

Buna ziua
Pentru eliberarea in regim de urgenta a pasaportului pentru minori,este nevoie de procura?parintii sunt casatoriti legal si ambii sunt de acord cu plecarea minorului insotit de mama,ulterior va venii si tatal.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 09:30, 25 Noiembrie 2016
daca parintii sunt prezenti la depunerea documentelor pt pasaport nu este nevoie. Daca nu sunt ambii prezenti, parintele care lipseste trebuie sa dea procura celuilalt. Iar daca minorul dupa eliberarea pasaportuli pleaca insotit doar de unu din parinti, trebuie sa dea si declaratie acord de parasire a tarii de catre minor de parintele care nu calatoreste cu minorul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plecare in vacanta irina_iris irina_iris buna.ma numesc irina si vreau sa plec cu nepotul meu de 9 ani la vara in italia cu avionul.ce acte imi trebuiesc din partea parintilor(mama lui e in italia si ... (vezi toată discuția)
Minor care paraseste in vacanta tara Oana Gabriela Oana Gabriela As dori sa stiu daca un minor este incredintat mamei, poate parasi tara impreuna cu mama fara acordul notarial de la tata si baza legala. Multumesc. (vezi toată discuția)
Divortata - parasirea tzarii cu minorul hompyandreea hompyandreea :sorry:Am si eu rugaminte.Ar putea cineva sa,mi raspunda dak pot parasi tara cu minorul in varsta de 4 ani?Sunt divortata si pe hotararea de divort scrie k ... (vezi toată discuția)