avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 461 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Informatii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Informatii

Salut. Se presupunem următorul scenariu: cineva este acuzat de autorități pe nedrept pt posesia unui 'x 'lucru, dar inculpatul in apărarea sa declara ca sunt niște calomnii si ca prezintă toate dovezile ce l nevinovatesc , dar nimeni nu ii ia in calcul spusele. Nimeni exceptând apropiații cu experiența juridică dar cat si pârâtul care vede bine ce ii se întâmpla. După un 'y 'timp , timp in care se face si desface cazul , vine momentul jn care victima in sfârșit are momentul sa atace calomnia in instanța . Are mai exact 15 zile lucrătoare la dispoziție.

1. Ce poate pății organul de poliție - persoana cu care a avut contact direct ,care a refuzat analizarea dovezilor?

2. Ce sancțiuni ii se pot aplica de asemenea organului implicat indirect- sa zicem cel care a avut ocazia sa faca ceva in legătura cu cazul enunțat dar a decis cu buna știință sa nu se implice deși era si este obligat prin datoria si funcția ce o prezintă,sa lucreze in favoarea cetățenilor?

3. Daca inculpatul refuza sa se prezinte deșii in pv a enunțat toată versiunea plus deschiderea clară către toate dovezile disponibile , este obligat organul de poliție sa faca cercetări si nu sa si exercite abuzul de forța implicit sa 'ștampileze ' cazul după părerea personală ' după cum ii cânta buricul 'cu privire la acest caz? De asemenea , sa spunem ca este o persoana bine pusă - cu 'plile'. Teoretic, încălcarea legii plus consecintele ,n ar trebuii sa funcționeze si cazul dansului ?

4. Daca inculpatul pleacă pe termen nelimitat de pe meleagul natal pentru o perioada x timp, de ce beneficii legale ,internaționale , va avea acesta parte ?

5. Daca da, excluzând schimbarea regulilor , când va putea, teoretic ,sa se reîntoarcă in siguranță?

6. Care sunt cele mai mari sancțiuni care se pot cere si onora in defavoarea organului ,vinovat , presupunând ca povestea spusa are un final favorabil, pârâtului, in instanța? Se poate cere scoaterea lui din funcție? Dar de organele implicate indirect ? Eu cred ca intenția conteaza de asemenea.

7. Esti obligat sa răspunzi la întrebări daca esti audiat in lipsa avocatului?

8. Ce befecii are pârâtul având in vedere ca este la prima abatere, in caz ca va pica vinovat in instanța?

9. Daca avem luat in calcul - judecătorul care refuza sa dea un răspuns favorabil & final/verdict, se poate contesta decizia acestuia?

10- OFF TOPIC- ai dreptul sa refuzi & ceri justificarea legitimarii in calitate de cetățean-pieton într-un loc public, nefiind vinovat de încălcarea legilor ,făcută de către un organ al politiei/ jandarmeriei?

11- va multumesc pentru timpul acordat. Daca doriți sa ma întrebati orice va rog sa va simtiti liberi . Cu ce informații mai specifice pot expune?
Cineva ?
Răspunde cineva?
Incercati sa descrieti exact situatia de fapt si formulati o intrebare clara, nu sta nimeni sa va raspunda la 11 intrebari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare amenda injurii la adresa organelor politiei ccmihai ccmihai Ma confrunt cu o situatie neplacuta si surprinzatoare in acelasi timp. Acum 2 zile m-am trezit acasa cu un proces verbal intocmit acum aproximativ o saptamana. ... (vezi toată discuția)
Cum se poate dovedi calomnia? danya25 danya25 Buna ziua, As vrea sa stiu in ce conditii se poate face o plangere pentru calomnie. In ce conditii se poate demonstra aceasta fapta? Banuiesc ca nu se ... (vezi toată discuția)
Care este incadrarea juridica? ester456 ester456 Am fost acuzata ca am agresat o persoana,aceasta are martori mincinosi dar politia de proximitate a cerut persoanelor in cauza (si cel vinovat si cel ... (vezi toată discuția)