avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu creșterea copilului pana la 2ani
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu creșterea copilului pana la 2ani

Ma aflu in concediu de creștere a copilului pana la implinirea vârstei de 2ani. Copilul are 1 an si 3luni. Începând cu 01.12.2016 voi realiza venituri in baza unui ctr de muncă, la un alt angajator decat cel de la care am ctr suspendat pt concediu de creștere a copilului, in valoare de 1200 lei/luna. Pot beneficia atat de venitul realizat in baza ctr de muncă cat si de indemnizatia de crestere a copilului, respectând regula de a obtine venituri pana in limita a 3000 lei/anual? Adica in luna decembrie 2016 si ianuarie 2017 pot încasa si salariu in baza ctr de munca si indemnizația? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:01, 5 Decembrie 2016
Pana la 31.12.2016 , respectati regula de a realiza venituri in cuantum maxim de 3189 lei, fara a se suspenda plata indemnizatiei.

Dupa 01.01.2017, regula nu mai este respectata, fapt care poate atrage suspendarea platii indemnizatiei pentru CCC.
Buna seara, totusi in oug 111/2010 , art.16, lit.c se specifică ca se pot obține anual (adica 01 ianuarie - 31 decembrie) venituri in cuantum de 3189 lei. Cred totusi ca ma incadrez, in perioada in care ma aflu in concediu de creștere a copilului, in anul 2017 să realizez venituri de 1200 lei in luna ianuarie 2017 si sa beneficiez si de indemnizație. Multumesc anticipat!
Daca este vorba numai despre luna ianuarie 2017, atunci va incadrati in textul de lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil -job part time cris1981r cris1981r Buna ziua, In momentul de fata sunt in concediu de crestere copil, prelungit pana in august 2017 si as dori sa ma \"angajez\" part time 4 h/zi. Imi puteti ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil + angajare Julia125 Julia125 Buna seara, As dori sa stiu daca in timpul CCC este posibil sa ma angajez pe 2 ore in contract si sa nu se opreasca indemnizatia de CCC de la stat, sau ... (vezi toată discuția)
Imi pot intocmi forme legale de angajare daca sunt in ccc inca un an? mariusvladut78 mariusvladut78 Buna ziua, Am rugamintea sa ma ajutati cu urmatoarele informatii de mai jos. Ma aflu in CCC(tata)pana la sfarsitul anului viitor in luna Noiembrie. Daca ... (vezi toată discuția)