Am vazut pe internet rezultatul pronuntarii din data de 23.11.2016 pentru refuzare de probe biologice.Condamnare cu 135 zile amena penala,respectiv 2700+300 cheltuieli de judecata cu drept de apel 10 zile de la primirea copiei minutei .Eu la ora actuala locuiesc in Germania si muncesc aici.Am fost prezent la dezbateri in Romania .Amenda se plateste personal?Poate plati sotia si sa duca chitanta la tribunal?Trebuie sa astept sa vina o scrisoare acasa in Romania?
Amenda penală se plătește la Trezorerie și poate fi plătită și de altă persoană, cu condiția ca acea persoană să cunoască toate datele, respectiv nr. sentinței penale, nr. dosarului în care s-a pronunțat sentința, cuantumul amenzii, precum și datele persoanei condamnate la amenda penală. Pentru lămuriri suplimentare puteți solicita informații prin telefon direct la trezoreria de care aparțineți. La plata amenzii să se specifice pe chitanță ce reprezintă fiecare sumă, amendă penală / cheltuieli judiciare.
Articolul 559 din Codul de procedură penală Punerea în executare a amenzii penale (1) Persoana condamnată la pedeapsa amenzii este obligată să depună recipisa de plată integrală a amenzii la judecătorul delegat cu executarea, în termen de 3 luni de la rămânerea definitivă a hotărârii.
(2) Când cel condamnat se află în imposibilitate de a achita integral amenda în termenul prevăzut la alin. (1), judecătorul delegat cu executarea, la cererea condamnatului, poate dispune eşalonarea plăţii amenzii pe o perioadă de cel mult 2 ani, în rate lunare.
Amenda penala
M Dora
Cum pot afla care este procedura prin care achit amenda penala si cheltuielile de judecata si in ce interval de timp, avand in vedere ca n.am nicio instiintare ... (vezi toată discuția)
Amenda penala
Marian Paduraru
Fiul meu a primit o amenda penala in valoare de 8000 ron si cheltuieli judiciare de 4000 el este student acum si nu are posibilitatea sa o achite integral ar ... (vezi toată discuția)