avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buletin expirat
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Buletin expirat

Am pasaport valabil,la granita Romaniei îmi vor da amenda pentru buletinul expirat? Trebuie sa imi renovez buletinul pentru a iesi iarāsi din tara?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 17:29, 27 Noiembrie 2016
Buna ziua,
Puteti iesi si intra pe baza pasaportului dar nu inteleg de ce nu va schimbati si C.I avand in vedere ca dureaza doar cateva zile si costa doar 7 lei.
Pentru ca vin doar pentru putin timp in Romania si am un proces de divort in rol. Si ñu am momentan nici un domicilui in Romania
Nerespectarea dispozițiilor legale în cazul expirării termenului de valabilitate a actului de identitate constituie contravenție și se sancționează după caz, cu amenzi cuprinse între 40 - 80 lei.

Contraventia se va putea constata la data cand va prezentati la Serviciul Public Local Comunitar de Evidență a Persoanelor pentru schimbarea C.I.
Pot aves probleme in acrst caz? Va multumesc.
La intrarea in tara nu aveti cum sa aveti probleme, numai la iesirea din tara - probabil ca nu o sa va lase sa iesiti avand o C.I. cu termen de valabilitate expirat.

Alte discuții în legătură

Reinnoire carte de identitate SebastianMich SebastianMich Am o întrebare :) Sunt in Italia de 10 anni si mia scăzut cartea de identitate de 1 an dar pașaportul este valabil. Daca vreau sa merg in Romania îmi ... (vezi toată discuția)
Pasaport/buletin raduaw raduaw Buna,momentan am PASAPORT cu domiciliul in GERMANIA,buletinul am renuntat la el cand mi-am facut acest Pasaport cu o hartie de la primarie din Germania ca am ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate provizorie hadasssa hadasssa Buna seara! Deoarece mi-a expirat cartea de identitate am fost sa imi fac alta noua dar, deoarece nu sunt proprietar pe imobilul in care locuiesc trebuie sa ... (vezi toată discuția)