Cum poate fi angajata raspunderea Directorului Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat [localitatea...] in cazul in care acesta a incheiat diferite contracte de asociere in participatiune cu terte persoane juridice, depasindu-si mandatul acordat de catre Municipiul [localitatea...] - prin Primar?
De ce a fost necesar ca Municipiul [localitatea...] - prin Primar sa cheme in instanta tertele persoane juridice pentru desfiintarea respectivelor contracte si nu s-a intors cu o actiune impotriva Directorului Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public si Privat [localitatea...], cel din urma fiind singurul raspunzator pentru incheierea presupuselor contracte dezavantajoase pentru Municipiul [localitatea...].
Cum poate sa-si faca societatea X apararea intr-o asemenea situatie, in sensul mentionarii faptului ca raspunzator pentru eventualele prejudicii aduse Municipiul [localitatea...] este Directorul Serviciului Public de ADPP?
Plangere penala impotriva sa.
Dupa definitivarea cauzelor aflate pe rol, identificandu-se cert cuantuumul prejudiciului adus de catre director prin culpa sa, se poate indrepta pe calea comuna in vederea recuperarii acestui prejudiciu.
Posibil .... dar mai repede merge pe actiunea civila privind raspunderea pentru fapta proprie .... in penal va fi greu de stabilit infractiunea pe care a savarsit-o.
Da, este adevarat ca in civil ar merge mai repede dar e complicat.
Si in privinta raspunderii penale aceasta trebuie urmata procedura legala si e posibil ca fapta sa nu constituie infractiune.Este dreptul si obligatia organului de urmarire penala de a face cercetari si a constata care este situatia de fapt si de drept.
Ai dreptate Claudiu, dar infractiunea de care se face vinovat este greu de stabilit ...in afara de abuz in serviciu nu prea vad de ce poate fi acuzat directorul respectiv.